LLISTA | Consulta quins són els 70 municipis amb risc elevat d’incendis

Bombers de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera onada de calor d’aquest estiu a Catalunya (almenys considerada oficialment com a tal) ha augmentat greument el risc d’incendi.

Davant aquesta situació, els agents rurals han activat el Pla Alfa, de prevenció d’incendis, a 70 municipis catalans, ja que 13 de les 42 comarques tenen ara mateix un risc molt alt o extrem d’incendi (el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, el Priorat, les Garrigues, l’Alt Camp, el Baix i l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, la Noguera, el Pallars Jussà i el Solsonès).

Notícies relacionades

A més, s’ha restringit l’accés a vuit parcs naturals: Garraf, Montsant, Montmell-Marmellar, els Ports, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies i Baronia de Rialb.

Aquesta és la llista dels 70 municipis on el risc és extrem i, per tant, queden suspeses activitats de risc que puguin generar un incendi: es regulen activitats agrícoles, es prohibeix encendre focs, fumar a terrenys forestals, acampar lliurement, utilitzar torxes i radials per tallar fusta, caçar o volar en globus aerostàtic.