Salut

La Paeria de Lleida activarà dilluns el pla contra la calor davant la previsió d’altes temperatures

La Paeria de Lleida activarà dilluns el pla contra la calor davant la previsió d’altes temperatures

Jordi V. Pou

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Lleida activarà aquest dilluns el Pla d’actuacions per prevenir els efectes de la calor sobre la salut de les persones davant la previsió d’altes temperatures. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) alerta que hi ha més del 70% de possibilitats que la comarca del Segrià superi els 39,7 ºC de temperatura durant les hores centrals del dia fins a les vuit de la tarda.

Amb el pla, els serveis socials de la Paeria faran un seguiment dels col·lectius vulnerables i els agents cívics reforçaran la divulgació de mesures preventives a peu de carrer. Així mateix, la Paeria ha recordat la disponibilitat dels 61 espais interiors climatitzats o zones exteriors on es regula la temperatura a la ciutat.

Actuacions previstes

Concretament, l’àmbit de serveis socials de l’Ajuntament de Lleida farà un seguiment, avisos i atencions als usuaris del Servei d’Atenció a domicili, Teleassistència, els Serveis Socials Bàsics, l’Àrea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, centres d’atenció a persones amb discapacitats, allotjament per a dones i fills en situació de violència masclista, temporers, persones més grans de 90 anys, llars de jubilats i centres de dia municipals.

Notícies relacionades

A més, el departament de Protecció Civil de la Paeria coordinarà i participarà en les tasques que correspongui de les persones vulnerables al cop de calor, que prèviament han sigut censades. Així mateix, el Pla Local d’Inclusió Social i Salut Pública i Protecció Civil es coordinaran per traslladar malalts des del seu domicili als centres sanitaris.

Per la seva banda, els agents cívics reforçaran la divulgació de mesures preventives per pal·liar els efectes de la calor sobre la salut de les persones a peu de carrer i durant el servei diari dels agents. Les recomanacions genèriques davant pics o onades de calor són mantenir la casa tan fresca com sigui possible, buscar l’ombra al carrer i beure molta aigua, entre d’altres.