Al nord

¿Per què l’incendi de Tenerife és una cosa mai vista a les Canàries? Això és el que diuen els experts

Els experts no recorden un incendi igual en la història de l’arxipèlag, que ha creat les seves pròpies condicions meteorològiques i avança sense control pel nord de Tenerife

1
Es llegeix en minuts

El que va començar com un conat d’incendi a Arafo i Candelaria s’ha convertit en un incendi mai vist a les Canàries. El foc, que ja ha afectat La Orotava, El Rosario, Santa Úrsula, La Victoria i els dos municipis esmentats, avança amb ferocitat pel nord de Tenerife.

El cartell que es penja a l’incendi es deu a la convecció que ha generat en les més de 30 hores d’activitat que acumula, com va explicar la física i meteoròloga Vicky Palma durant la reunió informativa.

Notícies relacionades

Això perquè «la columna de l’incendi ha sigut entre els 3 i els 6 quilòmetres d’altitud, fins i tot per les nits, cosa que no és habitual. Només s’inclina quan arriba a zones altes, i això ha provocat que s’ennuvoli el cel de Santa Cruz o La Laguna».

La veritable preocupació rau en la meteorologia, ja que l’incendi «està generant condicions meteorològiques pròpies, fet que afecta els llocs pròxims. La columna de fum està aixecant partícules des del terra i aquestes estan caient al voltant de la columna. Les cendres més pròximes cauen encara amb foc, cosa que pot provocar petits conats fora de l’incendi principal».