2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Un assassinat premeditat, comès en solitari i pel qual la policia de Tailàndia demana la pena de mort. Són les conclusions de l’embolicada roda de premsa de la policia tailandesa, amb nombrosa presència espanyola i traductors d’anglès millorables, celebrada aquest dimarts i que no ha resolt totes les qüestions del cas de Daniel Sancho, assassí confés del cirurgià plàstic colombià Edwin Arrieta, amb el qual mantenia una relació conflictiva.

Es desconeix encara la causa concreta de la mort d’Arrieta i els agents no han aclarit si ja s’ha realitzat l’autòpsia. Daniel Sancho el va apunyalar al pit i la policia ha ensenyat la seva samarreta foradada, però no ha pogut determinar si la víctima va morir per aquesta ferida o al colpejar-se el cap al bany en la caiguda.

Segons la investigació policial, el fill de l’actor Rodolfo Sancho va dedicar les tres següents hores a esquarterar Arrieta amb dos ganivets i una serra. El primer ganivet el va adquirir a la botiga Big C, com ja va avançar EL PERIÓDICO, que va tenir accés a la factura d’aquesta compra. L’endemà, tot just unes hores abans de recollir Arrieta al moll, va comprar el segon ganivet i la serra.

No hi ha dubtes sobre el motiu. Ho ha repetit Surachate Hakparn, un dels policies més mediàtics i poderosos del país, que va arribar en helicòpter a la comissaria de Koh Panghan i va ser rebut amb l’homenatge d’una estrella del rock. Sancho va planejar l’assassinat per trencar la relació davant la negativa d’Arrieta, ha insistit. Surachate, més conegut com a ‘Big Joke’ (‘Gran Broma’, en anglès), ha descartat amb rotunditat la mort fortuïta que el xef havia repetit després de la seva detenció.

Notícies relacionades

També ha descartat la coautoria. Sancho no va comptar amb cap ajuda, en contra del que s’havia suggerit en els últims dies pel seu equip de defensa. Ha sigut rotund Surachate: les gravacions de les càmeres mostren Sancho i Arrieta, només hi ha l’ADN del primer als guants utilitzats en l’esquarterament i de tots dos en les anàlisis practicades a l’habitació de l’hotel.

La policia dona per fermes les seves conclusions tot i que continuaran fent proves. L’autòpsia sembla la més elemental i urgent. El planejat assassinat de Sancho val la pena de mort, ha afirmat Surachate sense titubejos, tot i que la decisió competeix al tribunal que jutjarà el cas.