Detingut un home per quatre robatoris amb violència a menors al Vendrell i Santa Oliva
1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra del Vendrell (Tarragona) han detingut aquest diumenge a Albinyana (Baix Penedès) un home de 38 anys per quatre delictes de robatori amb violència, un delicte de robatori amb força a domicili i un delicte de detenció il·legal. Els fets van passar entre el 8 de juliol i el 5 d’agost a les localitats de Santa Oliva i el Vendrell, on un únic autor va cometre una sèrie de robatoris amb violència i intimidació a menors d’edat per sostreure’ls telèfons mòbils i patinets elèctrics. El ‘modus operandi’ del lladre consistia a seleccionar les víctimes i, una vegada els feia creure que tenia una urgència i que no disposava de telèfon mòbil, els demanava que li deixessin fer una trucada.

Davant la negativa i desconfiança de les víctimes, l’autor no dubtava a exercir intimidació i amenaces físiques si no li deixaven realitzar la trucada. Una vegada la víctima accedia, l’autor aprofitava l’ocasió per sostreure el mòbil o el patinet elèctric i marxar.

Notícies relacionades

Els investigadors van poder comprovar que a mesura que tenia èxit en els seus robatoris el detingut anava incrementant el seu nivell de violència, fins al punt que en un dels robatoris va retenir la víctima més de 45 minuts i el va obligar a passar per diferents comerços per intentar retirar diners de la seva targeta de crèdit del menor.

En aquest sentit, els menors es van mostrar en tots els casos especialment intimidats per la rellevant diferència d’edat de l’atracador, per la seva accentuada i innecessària agressivitat i perquè l’autor semblava actuar sota els efectes de les drogues o de la síndrome d’abstinència.