Va esquarterar la seva víctima

Quatre espanyols compleixen condemna a la presó de Bangkok on serà internat Daniel Sancho

Quatre espanyols compleixen condemna a la presó de Bangkok on serà internat Daniel Sancho

Dailynews via REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Quatre espanyols compleixen condemna a la presó de Lard Yao, a Bangkok, on previsiblement serà internat Daniel Sancho, el fill de l’actor Rodolfo Sancho, després de declarar-se culpable de l’assassinat del seu amic colombià Edwin Arrieta.

Dos dels espanyols presos a la presó de Bangkok ho són per delictes de sang. Un d’ells és Artur Segarra,  condemnat a mort com a autor de l’assassinat premeditat i posterior esquarterament del també espanyol David Bernat, el 2016.

En total, segons dades del Ministeri d’Exteriors, a 31 de juliol d’aquest any, un total de 908 espanyols compleixen condemna en presons a l’estranger: 794 homes i 114 dones.

El país amb més reclusos espanyols és França, on compleixen les seves penes 187 persones (169 homes i 18 dones); seguit d’Alemanya, on hi ha 129 reclusos espanyols (114 homes i 15 dones).

En tercer lloc d’aquesta llista figura el Marroc, on compleixen condemna 99 espanyols (92 homes i set dones), segons dades oficials.

Notícies relacionades

La majoria dels casos són per tràfic d’estupefaents, molts d’ells joves detinguts quan portaven petites quantitats de droga (especialment, al sud d’Europa) o per exercir de mules amb diversos quilos de drogues, uns casos que es donen més a Sud-amèrica.

Les dones representen el 12% del total i en el seu cas, la vinculació al tràfic de drogues puja el 63%.