El Papa resa per la pau des de Fàtima i demana una Església «de portes obertes» que acull «tothom»

ANTONIO COTRIM/Pool vía REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El papa Francesc ha advocat, des de la capella de les aparicions del santuari de Fàtima, per una Església de «portes obertes» on «tothom hi pugui entrar» perquè «una mare té el cor obert per a tots els seus fills, tots, tots, tots, sense exclusió». Així ho ha expressat el Papa després de la pregària del rosari, en el qual s’ha dedicat l’oració al fet que «es concedeixi al món un temps durador de pau». La pregària ha sigut guiada per diversos joves, entre els quals hi havia una jove amb discapacitat.

Notícies relacionades

Durant les seves paraules, pronunciades en espanyol, Francesc s’ha centrat en la figura de Maria, la «senyora ‘apressada’» (com també es diria en portuguès) i ha enaltit que ella «mai és protagonista, acull tothom i assenyala Jesús». Per això, ha convidat els fidels presents a guardar un breu instant d’oració i reflexió, per preguntar-li en silenci: «¿Mare, què m’estàs assenyalant a mi? ¿Què hi ha en la meva vida que et preocupa, que et commou, que t’interessa?».

El bisbe de Leiria-Fàtima José Ornelas ha expressat la seva «profunda alegria» per la presència del Pontífex, per segona vegada, a Fàtima i s’ha unit a la seva oració «per la pau» amb què, segons ha explicat, «aquest santuari s’identifica profundament, en particular davant la guerra a Ucraïna», i «en tants altres focus de conflicte al món que afecten dramàticament la vida i el futur, sobretot, d’infants i joves». També ha resat pels infants i els joves víctimes de «la malaltia, la pobresa, la fam, els conflictes, els abusos, les injustícies i l’exclusió».

Temes:

Papa Francesc