Tensió bèl·lica

El papa Francesc vol un representant permanent com a «pont» entre Rússia i Ucraïna

El papa Francesc vol un representant permanent com a «pont» entre Rússia i Ucraïna
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El papa Francesc ha revelat que estudia la possibilitat de designar «un representant permanent» per «servir de pont» entreRússia i Ucraïna, mentre anuncia que el seu enviat especial per mediar en la guerra viatjarà a Pequín, després d’haver visitat ja a Kíiv, Moscou i Washington.

«El cardenal Matteo Zuppi, arquebisbe de Bolonya, està treballant a fons com a responsable dels diàlegs» i «l’avenç més significatiu té a veure amb el retorn dels infants ucraïnesos al seu país», explica al ser preguntat sobre la missió de pau vaticana, en una entrevista que publica avui a la revista espanyola ‘Vida Nueva’.

«Ja va anar a Kíiv, on es manté la idea de victòria sense optar per la mediació. També va ser a Moscou, on va trobar una actitud que podríem qualificar com a diplomàtica per part de Rússia», recorda el pontífex, que sempre s’ha mostrat molt actiu en la recerca de solucions per al conflicte i ha fet nombroses crides per la pau.

Retorn d’infants ucraïnesos

Ara bé, «l’avenç més significatiu que s’ha aconseguit té a veure amb el retorn dels infants ucraïnesos al seu país. Estem fent tot el que està a les nostres mans per aconseguir que cada familiar que reclami el retorn dels seus fills pugui aconseguir-ho», ha remarcat el Papa. «Per aconseguir-ho, estic pensant a designar un representant de manera permanent perquè serveixi de pont entre les autoritats russes i ucraïneses. Per a mi, enmig del dolor de la guerra, és un gran pas», explica.

A més, Francesc revela que després de la visita del cardenal Zuppi a Washington, «la pròxima escala prevista és Pequín, perquè tots dos tenen també la clau per rebaixar la tensió del conflicte». «Totes aquestes iniciatives són el que jo denomino ‘una ofensiva de pau’», ha puntualitzat. I revela que «a més, de cara al novembre, abans que se celebri la Cimera del Clima de les Nacions Unides a Dubai, estem organitzant una trobada per la pau amb els dirigents religiosos a Abu Dhabi».

Notícies relacionades

El cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat vaticà, «està coordinant aquesta iniciativa», que busca fer-se fora del Vaticà, en un territori neutral que convidi a la trobada de tots.

Dimarts passat, Francesc va lamentar que Europa «no ofereixi camins creatius» per acabar amb la guerra a Ucraïna, en el discurs a les autoritats portugueses a Lisboa, durant la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).