Crisi sanitària

La venda de test d’antígens es duplica en l’última setmana per l’augment de la covid

La venda de test d’antígens es duplica en l’última setmana per l’augment de la covid
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

En ple estiu, s’està produint una onada de covid, si bé de molta menys entitat de les registrades en els mesos durs de la pandèmia. A Catalunya, per exemple, en l’última setmana de juliol s’han detectat 4.531 positius, la xifra més alta del 2023. En consonància, s’ha duplicat la venda de test d’antígens en farmàcies respecte a finals de juny, quan es va localitzar l’última xifra vall.

Així, en el conjunt d’Espanya la venda de test a les apotecaries ha crescut un 112% respecte a l’última setmana de juny, segons les dades difoses aquest divendres per la consultora sanitària IQVIA. Ara bé, malgrat l’important increment les vendes continuen molt per sota de les registrades l’any passat en aquestes dates.

La comunitat on més han crescut les adquisicions de test és Navarra, on han augmentat un 988%, seguida del País Basc, amb un 204% i el País Valencià, amb 174%. Molt de prop la segueix Catalunya, amb un 148%.

No obstant, tenint en compte les unitats venudes, Catalunya encapçala el rànquing amb 46.130 tests adquirits a les farmàcies en l’última setmana, més del doble dels subministrats al País Valencià (22.830), la següent autonomia amb més unitats venudes.

Notícies relacionades

De fet, a Catalunya el creixement de la incidència en ple estiu, fet que posa de manifest que la covid continua sense ser un virus tan estacional com la grip, ha cridat l’atenció de diversos metges que han demanat a la població per xarxes socials que quan algú tingui símptomes d’infecció respiratòria es faci un test d’antígens per saber si es tracta de covid i que la població vulnerable acudeixi als centres de salut, ja que hi ha tractaments antivirals efectius.

Un d’ells ha sigut, per exemple, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós: