Perills de la muntanya

Estiu rècord de rescats a la muntanya: els Bombers demanen prudència

zentauroepp54526505 soc bombers200817085838

zentauroepp54526505 soc bombers200817085838

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar 406 excursionistes des del principi d’estiu, 54 més que l’any passat. Aquesta xifra suposa un rècord històric i augmenta el nombre total de serveis d’aquest any fins a 1.243, un 25% més que en el mateix període del 2022. Els Bombers atribueixen aquest increment al fet que cada vegada més gent surt a disfrutar de la natura i reclamen prudència per reduir riscos.

Notícies relacionades

La Generalitat recomana que es planifiqui la ruta al detall, es consulti la meteorologia i, el més important, «se sàpiga renunciar-hi» quan les condicions o la preparació no són les idònies. «Afrontar la renúncia de manera positiva quan les condicions no són les millors és sinònim de victòria a la muntanya», assegura Oriol Vilalta, cap del Grup d’Actuacions Especials, la unitat dels Bombers especialitzada en salvaments i rescats al medi natural i en llocs de difícil accés.

Continua el dispositiu a Boí

Fa dos dies que els Bombers treballen en la recerca d’un excursionista desaparegut a la Vall de Boí (Alta Ribagorça), que es dirigia al cim de la Punta Alta de Comalesbienes, però no va arribar on l’esperaven a dormir. La recerca s’ha reprès avui, amb la participació dels Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques i els Pompièrs d’Aran.