Turisme

PortAventura World i el modernisme de Gaudí, els punts turístics més visitats d’Espanya

Els següents, ja a Madrid, són el Museu Reina Sofia i el Museu del Prado

1
Es llegeix en minuts

Un estudi de l’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada posa en relleu que PortAventura Worldes l’atracció turística que va rebre més visitants el 2022, amb 5,1 milions el 2022, seguida del modernisme de Gaudí a Barcelona.

Segons l’estudi de l’Institut Coordenades, el ‘top 10’ per nombre de visites l’encapçala PortAventura World, ubicat a la Costa Daurada, i que constitueix el ‘resort’ europeu amb més nombre de parcs temàtics.

En segona i tercera posició, se situen a Barcelona el parc Güell (4,2 milions) i la Sagrada Família (3,8 milions), màximes expressions del modernisme de Gaudí. La segueixen, ja a Madrid, el Museu Reina Sofia (3 milions) i el Museu del Prado (2,4 milions).

L’Alhambra de Granada, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, es troba en l’equador del rànquing amb la visita de 2,3 milions de turistes el 2022.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Oceanogràfic de València va rebre 1,6 milions de turistes l’any passat. Tanquen aquest ‘top 10’ llocs històrics del patrimoni monumental i cultural de Sevilla, el Real Alcázar (1,7 milions) i la Catedral de Sevilla (1,6 milions), i el Museu Guggenheim de Bilbao (1,3 milions), que és el d’art contemporani més important d’Espanya.

El vicepresident executiu de l’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada, Jesús Sánchez Lambás, va destacar que «el turisme continua constituint un pilar de l’economia espanyola, una font essencial que impulsa el creixement, la generació d’ocupació i el desenvolupament de les nostres comunitats locals i fomenta la protecció del medi ambient i de l’ingent patrimoni cultural». Va afegir que «l’impacte econòmic del turisme s’estén en múltiples direccions, i beneficia així diversos sectors i contribueix al benestar general de la nostra societat».