Successos

Detingut un fugitiu buscat per l’assassinat d’un rival que s’amagava a Sant Antoni de Calonge

La Policia Nacional va descobrir que es feia passar pel seu germà i que vivia amb la família a Girona

Detingut un home de 77 anys a Llívia acusat de ser un dels camells més actius de la zona

Detingut un fugitiu buscat per l’assassinat d’un rival que s’amagava a Sant Antoni de Calonge
2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut un perillós fugitiu que va assassinar el membre d’una banda rival i que s’amagava a les comarques de Girona. El dia de l’arrest va intentar fugir saltant per les teulades de diversos edificis. L’home es feia passar pel seu germà i vivia amb la seva família en terres gironines. Va canviar unes quantes vegades de domicili i la detenció es va produir a Sant Antoni de Calonge. L’arrestat, de 29 anys, era conegut com el ‘Libèl·lula’ i formava part d’una banda francesa dedicada al crim organitzat. La banda operava a la Droma (França) i està vinculada a múltiples delictes.

El fugitiu estava buscat des del maig d’aquest any, quan després de concertar una reunió amb un grup rival amb l’excusa de resoldre un problema que havia sorgit entre tots dos, va matar després de disparar-li. Després d’aquest fet va emprendre la fuga amb un vehicle que va cremar posteriorment per evitar tant la investigació policial com per por de represàlies de l’organització rival.

Ordre d’investigació

Una vegada que les autoritats franceses van aconseguir identificar el presumpte autor dels fets, van emetre el dia 27 de juliol una ordre d’investigació contra ell i es va informar els investigadors espanyols que es podria trobar a la província de Girona canviant contínuament de localitat de residència.

Les investigacions van permetre comprovar que residia a Sant Antoni de Calonge i que feia servir la identitat del seu germà i s’amagava amb la seva família.

Gràcies a la col·laboració entre les dues autoritats policials –en el marc de la Xarxa Enfast–, van desplegar el 28 de juliol un ampli dispositiu policial per a la localització i detenció del fugitiu.

Cabells tenyits

L’operatiu va permetre localitzar el pròfug, que s’havia tenyit els cabells per canviar el seu aspecte físic amb l’objectiu de no ser reconegut. A més, després de detectar els agents, va emprendre la fugida i va arribar a saltar entre els edificis per teulades i patis interiors.

Notícies relacionades

Finalment i després d’uns quants minuts de persecució, el fugitiu va ser arrestat. Durant el seguiment alguns policies van resultar ferits, però de caràcter lleu.

Les comarques de Girona i en especial la zona de la Costa Brava són sovint el centre de dispositius policials d’aquesta mena. S’hi amaguen fugitius perquè creuen que enmig de la gran quantitat de ciutadans estrangers que hi estiuegen o viuen passaran desapercebuts. Molts acaben caient en mans de la policia i se’ls deté i acaben ingressant en un centre penitenciari del país que els buscava, com ha passat en aquest cas.