Coronavirus:

El missatge d’alerta del president del Col·legi de Metges de Barcelona davant el repunt de la covid: «Actueu amb sentit comú»

Catalunya ha registrat en l’última setmana 4.531 nous positius, la majoria lleus, la xifra més elevada de l’any

Un mal de coll fort: el nou símptoma de la covid-19

El confinament escolar per covid va castigar els barris pobres de Barcelona fins a sis vegades més

El missatge d’alerta del president del Col·legi de Metges de Barcelona davant el repunt de la covid: «Actueu amb sentit comú»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casos de covid a Catalunya han tornat a augmentar: l’última setmana es van registrar 4.531 positius, la xifra més alta des de principis d’any. Davant aquest repunt, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha llançat un missatge d’alerta a través de les xarxes i demana «actuar amb sentit comú». S’adreça directament als ciutadans: «Davant la sospita, feu-vos test i, si sou de grups de risc, consulteu el metge». «I sigueu prudents: protegiu-vos i protegiu els altres», ha afegit a Twitter.

Padrós també ha aclarit que «la immensa majoria de casos són lleus» i que no hem «d’estar intranquils». Amb tot, no ha sigut l’únic expert a posar un missatge d’alerta a Twitter. L’infectòloga de l’Hospital Clínic Carol Garcia-Vidal ha avisat que la xifra de positius de covid-19 detectats a l’atenció primària està disparada. També l’epidemiòleg Antoni Trilla ha destacat el repunt de casos i ha demanat «prudència, especialment en i amb els grups de risc elevat».

Consells

Notícies relacionades

Garcia-Vidal ha publicat una llista de consells davant aquesta situació. Davant símptomes com febre, cefalea o malestar general amb cansament important, el millor és fer-se un test. Si la persona pertany a població de risc, ha de preguntar al metge la possibilitat d’iniciar un tractament antiviral precoç. La resta hauria de quedar-se a casa, utilitzar mascareta i rentar-se les mans.

Fa gairebé un mes que es va posar punt final a l’emergència sanitària a l’estat espanyol i es va eliminar l’obligatorietat de portar mascareta als únics llocs on encara s’havia d’utilitzar, centres sanitaris i farmàcies. El nombre de persones hospitalitzades també mostra una tendència ascendent, amb 367 persones ingressades, 66 més que fa una setmana.