Meteorologia

L’Aemet ho confirma per a dijous: canvi radical del temps en aquesta zona d’Espanya

Les altes temperatures activaran aquest dimarts els avisos a 20 províncies

L’Aemet ho confirma per a dijous: canvi radical del temps en aquesta zona d’Espanya
1
Es llegeix en minuts

Les altes temperatures activaran aquest dimarts, 1 d’agost, els avisos a 20 províncies de nou comunitats autònomes de la Península i les Canàries, que també estaran en alerta per fenòmens costaners, segons el pronòstic de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les altes temperatures, que arribaran fins als 42 ºC, posaran en risc important (taronja) Màlaga i Múrcia, i en risc (groc) Còrdova, Huelva, Jaén, Sevilla, Àvila, Albacete, Conca, Toledo, Barcelona, Lleida, Tarragona, Badajoz, Càceres, Madrid, Alacant, València i les illes de Tenerife, Gran Canària i Fuerteventura.

A l’arxipèlag canari, Gran Canària, La Palma, La Gomera, El Hierro i Tenerife també estaran en alerta groga per fenòmens costaners.

PRECIPITACIONS A GALÍCIA

En gran part del país predominarà el cel poc ennuvolat o serè, si bé s’espera que un front atlàntic afecti Galícia i deixi el cel ennuvolat, amb precipitacions a la seva meitat oest, sense descartar-les a la resta.

Notícies relacionades

A més, al llarg del dia la nuvolositat s’estendrà a la resta de l’àrea cantàbrica, amb cel ennuvolat a zones litorals i intervals de núvols a l’interior, sense descartar pluges disperses al Cantàbric oriental i al nord del Pirineu.

No obstant, a partir de dijous, les temperatures canviaran bruscament i caldrà treure fins i tot els abrics. Una massa d’aire fred deixarà temperatures inusualment baixes per al mes d’agost, segons adverteix l’Aemet. Així, al nord i est peninsular, les zones d’Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, La Rioja, Aragó i la part oest de Catalunya tindran valors diürns d’uns 5 ºC i 10 ºC per sota del que és habitual.