A Alacant

Mor un policia local amb la seva Harley Davidson després de ser atropellat per un cotxe

La Guàrdia Civil investiga per homicidi imprudent el conductor del cotxe que ha col·lidit contra la moto conduïda per l’agent

Mor un policia local amb la seva Harley Davidson després de ser atropellat per un cotxe

Álex Domínguez

2
Es llegeix en minuts

El policia local del CampelloJuan Francisco Belmonte Planelles, de 57 anys, ha mort aquest matí en un accident de trànsit al col·lidir la seva motocicleta contra un cotxe que presumptament ha envaït el carril contrari a la carretera de la Carrasqueta, segons han confirmat fonts pròximes al cas.

El conductor del cotxe ha resultat il·lès i després de l’accident la Guàrdia Civil de Trànsit li ha fet la prova d’alcoholèmia i ha donat negatiu. No obstant, la Guàrdia Civil té previst investigar el conductor com a presumpte autor d’un homicidi imprudent, ja que hauria envaït el carril del sentit contrari.

L’accident ha passat a les 11.40 hores en el quilòmetre 28 de la carretera CV-800, a la Carrasqueta. El punt de l’accident era un tram recte i per causes que investiga la Guàrdia Civil de Trànsit un turisme ha envaït el carril contrari i ha xocat frontalment contra una motocicleta  Harley, conduïda pel policia local del Campello. Els serveis sanitaris han acudit al lloc de l’accident, però desafortunadament no han pogut fer res per salvar-li la vida i han confirmat la seva mort.

La mort de Juan Francisco Belmonte ha causat gran commoció entre els seus companys de la Policia Local del Campello i entre nombrosos veïns del municipi, ja que era molt conegut i estava vinculat estretament a les festes de Moros i Cristians. Va ingressar a la Policia Local el 31 de juny de 1990, el mateix dia que l’actual cap del Cos, José Antonio Cano, i actualment era agent adjunt a la Direcció, tot i que anteriorment va prestar servei com a policia a les platges.

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) també li va entregar el 2015 una medalla per commemorar els seus 25 anys de servei.

Va ser president de la Junta Festaire de Moros i Cristians entre 2005 i 2008, ambaixador moro el 2013 i pertanyia a la comparsa Marrocs i a la Filà Berebers. Era aficionat al disseny, i per això va ser l’encarregat de confeccionar durant diversos anys el cartell de la Setmana Santa del Campello. Una altra de les seves aficions eren les motos i acabava d’ingressar al HDC Alacant, el club de propietaris de Harley Davidson a la província alacantina.

El 1987 va resultar ferit en la tragèdia que va deixar sis morts per l’explosió d’una caixa de pólvora durant el desembarcament dels Moros i Cristians del Campello.

Notícies relacionades

L’alcalde del Campello, Juanjo Berenguer, ha mostrat la seva consternació i la de la corporació per la mort de Juan Francisco Belmonte i ha traslladat les seves condolences als familiars. Berenguer ha ressaltat de Juan Francisco Belmonte que era «un servidor públic abnegat i molt estimat al poble. Va ajudar molta gent i era molt i molt respectat». Per la seva banda, el cap de la Policia Local ha assenyalat que Juan Francisco era «un gran company i amic i sobre tot campeller de soca-rel; és una terrible pèrdua per a nosaltres».

L’alcalde del Campello ha decretat per a aquest dimarts un dia de dol oficial al municipi per la tràgica mort de l’agent Juan Francisco Belmonte.