Investigació

La falsa metge va fitxar per una empresa d’ambulàncies amb un títol fals després de l’acomiadament de l’Hospital de Berga

L’institut de Vic va certificar la falsificació del títol de tècnica d’emergències i la companyia la va apartar

El cas de la falsa metge de Berga: tot el que en sabem

La falsa doctora de Berga també va treballar a l’Hospital de Vic

La falsa metge va fitxar per una empresa d’ambulàncies amb un títol fals després de l’acomiadament de l’Hospital de Berga
1
Es llegeix en minuts
ACN

La falsa metge detinguda per haver treballat a diversos centres sanitaris sense cap títol acreditatiu va fitxar per l’empresa d’ambulàncies Transport Sanitari de Catalunya amb un títol falsificat de grau mitjà de tècnica d’emergències sanitàries després de ser acomiadada de l’Hospital de Berga, segons ha pogut saber l’agència de notícies ACN. Fonts de la companyia han indicat que, quan van tenir coneixement de les investigacions contra la dona, van fer «una investigació interna», van verificar «la falsedat dels títols presentats per la treballadora» i la «van apartar de les seves funcions». L’empresa va demanar la setmana passada a l’Institut de Vic que li confirmés si el títol de la dona era real. El centre va confirmar a l’empresa que era falsificat divendres.

La dona va ser detinguda dilluns passat a Vic i se sospita que va treballar en una dotzena de centres sanitaris i de salut. L’empresa Transport Sanitari de Catalunya està col·laborant actualment amb les investigacions policials i judicials i avalua la possibilitat d’interposar accions legals contra la treballadora.

La dona va començar a cursar el títol de tècnica d’emergències sanitàries en un altre centre de Catalunya i no va acabar. Posteriorment, es va intentar treure el títol a l’institut de Vic, però tampoc es va graduar. El centre s’ha posat en contacte amb els serveis territorials d’Educació per informar del cas.

En llibertat provisional

Les mateixes fonts indiquen que en el títol falsificat la firma existent no correspon a la del director de l’institut de Vic i tampoc el segell, que està tret d’una web antiga.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns passat a la nit a Vic la falsa metge, de 30 anys i veïna de Torelló. Se l’acusa de quatre delictes per intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d’estat civil. L’arrestada va passar dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga, que va acordar la llibertat provisional.

La jutge li va imposar també algunes mesures cautelars com compareixences quinzenals al jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori. Segons les investigacions, la dona va arribar a treballar en un total de 12 centres sanitaris i de salut de Catalunya.