Temps

Tornen les nits tropicals a partir d’aquest dia

L’ambient serà càlid en general, amb temperatures nocturnes més altes del que és habitual al Mediterrani

Tornen les nits tropicals a partir d’aquest dia
1
Es llegeix en minuts

Les nits tropicals comencen a ser més habituals i més primerenques. En els últims anys Espanya ha experimentat estius més calorosos de que és habitual, cosa que ha provocat un increment en la freqüència i intensitat de les onades de calor. Per exemple, l’any 2022 va ser el més calorós registrat a Espanya, i també a tot Europa, tal com informen des de la web eltiempo.es, que qualifiquen aquest estiu d’«abrasador».

El mes de juliol s’acomiadarà amb una intensa calor, especialment dissabte, quan s’arribin a valors entre els 40 ºC i 42 ºC a les valls del Guadalquivir i Guadiana.

Notícies relacionades

De cara al cap de setmana, s’espera un augment generalitzat de les temperatures a tot Espanya dissabte, amb cel sense núvols i temperatures superiors als 35 ºC a la vall de l’Ebre, Mallorca i zones baixes del centre i sud de la península. No obstant, es preveu que les temperatures màximes a la vall del Guadalquivir assoleixin els 42 ºC.

L’ambient serà càlid en general, amb temperatures nocturnes més altes del que és habitual al Mediterrani, cosa que donarà lloc a nits tropicals en ciutats com Barcelona o València. En canvi, al Cantàbric es mantindran algunes pluges febles.