Estiu rècord d’escarabats: la demanda per exterminar-les creix un 40%
Estiu rècord d’escarabats: la demanda per exterminar-les creix un 40%

/

4
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Els telèfons no paren de sonar a les oficines de les empreses dedicades al control de plagues. És una cosa que els passa durant cada estiu. Però aquesta vegada, les peticions han augmentat més que mai i els correus electrònics demanant informació els estan arribant des de principis d’any. Anticimex, una d’aquestes companyies que treballa per tot Espanya, ha fet gairebé un 40% més d’actuacions des d’inici del 2023, segons dades facilitades a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

¿Però tot són problemes? No. Resulta que els escarabats, la plaga que més creix a Espanya, tenen una funció biològica important. «Són un element clau al medi natural i en realitat també fan una feina útil a les clavegueres urbanes, on reciclen nutrients. Bàsicament s’ho mengen tot», concreta Pradera.

El problema arriba quan aquests ‘voltors de les clavegueres’ campen al seu aire pel carrer, entren a les cases o es passegen per les cuines dels restaurants. «És llavors quan s’ha de combatre la població per reduir-la i portar-la a un llindar tolerable».