Investigació oberta

Tres detinguts per robar prototips valorats en 800.000 euros de Seat a Martorell

Estan acusats dels delictes de receptació i furt

Tres detinguts per robar prototips valorats en 800.000 euros de Seat a Martorell
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones acusades de robar durant anys peces valorades en 800.000 euros de l’empresa automobilística Seat a Martorell (Barcelona), algunes d’elles prototips, que encara no estaven a la venda i que han sigut recuperats a Huelva.

Segons els ha informat aquest dijous la policia catalana en un comunicat, els tres detinguts, tots ells homes de 37, 53 i 55 anys, estan acusats dels delictes de receptació i furt: un és un treballador en actiu de la companyia automobilística, un altre un extreballador i el tercer una persona que facilitava la venda del material sostret.

En el comunicat, els Mossos assenyalen que el robatori del material, valorat en uns 800.000 euros, es va produir en una «reconeguda empresa d’automoció a Martorell», que fonts pròximes al cas consultades per EFE han concretat que es tracta de l’empresa Seat.

L’11 de juliol passat, l’equip de seguretat de Seat va alertar els Mossos que algú els havia robat diferents peces d’automoció en les últimes setmanes i que, en alguns casos, eren prototips que encara no estaven al mercat i que eren venudes a través de les xarxes socials a un preu molt elevat.

Els agents van obrir una investigació i van localitzar el venedor d’una botiga de Cornellà de Llobregat (Barcelona) que venia algunes de les peces, que els va explicar que els les subministrava una altra persona.

Els Mossos van decomissar tot el material d’aquesta botiga i van localitzar l’home que li havia subministrat les peces robades, al qual van detenir.

Així mateix, també van recuperar els prototips sostrets, que ja havien sigut venuts il·legalment i que es trobaven a la ciutat de Huelva.

Segons els Mossos, el treballador en actiu era qui robava el material i el proporcionava a l’extreballador, que era l’encarregat de posar-lo a la venda utilitzant botigues i terceres persones, amb la qual cosa distribuïen el material a través de les xarxes socials de compravenda d’objectes.

Notícies relacionades

En la seva investigació, els Mossos han determinat que Seat va patir aquest tipus de robatoris durant diversos anys i que el valor aproximat dels objectes sostrets durant aquell temps és d’aproximadament 800.000 euros.

Els Mossos mantenen la investigació oberta i no es descarten més detencions.