Reconeixement professional

El periodista d’EL PERIÓDICO Jesús G. Albalat rep el premi ICAB del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

El jurat de la primera edició del guardó valora la «llarga i valuosa trajectòria del degà dels periodistes de tribunals a Catalunya»

El periodista d’EL PERIÓDICO Jesús G. Albalat rep el premi ICAB del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista d’EL PERIÓDICO Jesús G. Albalat, especialitzat a cobrir la informació judicial per a aquest diari, ha rebut el premi ICAB que per primera vegada concedeix l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per la seva trajectòria professional informant sobre qüestions judicials.

El premi ICAB neix de la voluntat del Col·legi de l’Advocacia de reconèixer la tasca dels professionals del periodisme que cobreixen temes relacionats amb la justícia i el sector legal. Per a l’escola és «clau» que els professionals del periodisme de tota mena de mitjans tinguin «els màxims coneixements i experiència possibles sobre aquest complex àmbit informatiu». I per això han decidit reconèixer en primera instància la tasca del periodista d’EL PERIÓDICO. El jurat del guardó, reunit aquest dimecres, ha decidit per unanimitat concedir-l’hi en la primera edició a Albalat, que qualifiquen de «degà dels periodistes de tribunals a Barcelona i Catalunya».

En el comunicat en què informen del guardó, el jurat remarca que Albalat «és un professional molt respectat entre els seus companys i un referent en informació sobre l’àmbit judicial i legal». Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Albalat acumula més de 40 anys dedicats al periodisme de tribunals, 35 a EL PERIÓDICO. Abans havia passat per les redaccions del ‘Diari de Barcelona’, l’‘Avui’ i ‘El País’. «Aquesta llarga i valuosa trajectòria l’ha convertit en el professional de la informació més conegut i reconegut a les sales de vistes i a qualsevol dependència judicial i policial», remarca el jurat, que recorda les «exclusives d’alt valor informatiu i social» que ha publicat Albalat al llarg de la seva carrera. «Ara rep amb tot el mereixement el primer premi ICAB a la Trajectòria en el Periodisme del Sector Legal», assenyala.

Aquesta tasca «constant i de qualitat» ja li va merèixer a Albalat, el 2016, una menció honorífica per part de la Generalitat de Catalunya, que destacava «el rigor i l’honestedat» amb què aquest professional ha exercit sempre la seva tasca. La seva aportació en la investigació del cas de pederàstia en els Maristes també li va valer el 2017 els premis Ortega y Gasset i del Col·legi de Periodistes de Catalunya juntament amb els seus companys Guillem Sánchez i María Jesús Ibáñez.

Notícies relacionades

El jurat del premi l’integren els membres de la Junta de Govern de l’ICAB, Jesús M. Sánchez (degà), Susana Ferrer (vicedegana i directora de la revista ‘Món Jurídic’) i Joaquim de Miquel (secretari), així com el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i la presidenta de l’Associació de Directius de Comunicació de Catalunya (Dircom Catalunya), Maria Lluïsa Martínez Gistau.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc la tardor vinent en una data encara per determinar.