Presó per a l’exdona de Mainat per sis robatoris amb violència en vivendes habitades
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jutge de guàrdia de Barcelona ha acordat aquest dissabte presó provisional per a Ángela Dobrowolski, l’exdona del productor i cantant Josep Maria Mainat, per haver comès, presumptament, sis robatoris amb violència en domicilis habitats. Cap d’aquestes vivendes estaria relacionada amb el seu exmarit, confirmen fonts judicials. Dobrowolski ha sigut detinguda en les últimes hores, juntament amb un home amb qui hauria participat en cinc d’aquests robatoris. Aquesta és la quarta causa oberta contra l’exdona del productor televisiu, investigada per l’intent d’homicidi de la seva exparella, per haver detonat un explosiu al replà de Mainat i condemnada per violació de domicili, trencant així una ordre d’allunyament.

La policia ha tornat a detenir l’exdona del productor Josep Maria Mainat en les últimes hores. Aquest dissabte ha declarat davant la jutge de guàrdia de detinguts de Barcelona amb un home amb qui hauria participat en la majoria dels robatoris, que a més van tenir lloc en cases habitades. Després de passar un examen forense, la magistrada ha ordenat l’empresonament de tots dos, una mesura que també havia reclamat la fiscalia.

Llarg historial judicial

La primera causa per la qual ja se l’ha processada és el presumpte intent d’homicidi o assassinat del seu marit, el famós productor televisiu Josep Maria Mainat. Presumptament, li va provocar un coma diabètic injectant-li insulina mentre dormia, per la qual cosa la fiscalia li ha demanat 16 anys de presó. Aquesta causa la porta el jutjat número 32 de Barcelona. També l’està investigant un altre jutjat de Barcelona, el número 38, per delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys, després que se la trobés detonant un explosiu en una de les propietats de Mainat, en un pis de Barcelona el març d’aquest any.

Notícies relacionades

A més, el 2021 ja va acceptar una condemna de 17 mesos de presó per violació de domicili i per un delicte continuat de trencament de mesura cautelar –set i deu mesos respectivament per cada un dels dos delictes– a l’intentar entrar a la casa de Mainat a Barcelona i no respectar l’ordre d’allunyament que el jutge li havia imposat.

Aquesta causa per la qual ha sigut detinguda aquesta setmana la investiga un altre jutjat, el número 7 de Barcelona. Es desconeix quan es va presentar la primera denúncia o quan van passar els fets. En un comunicat, el ministeri públic ha explicat que ha reclamat acumular totes les denúncies d’aquests sis robatoris en la mateixa causa del jutjat número 7.