Investigació

McDonald’s rep més de 100 denúncies d’empleats per assetjament sexual al Regne Unit

Els treballadors, alguns de tan sols 17 anys, són grapejats i assetjats gairebé de manera rutinària, segons les denúnciesalguns de tan sols 17 anys, són grapejats i assetjats

Els treballadors, alguns de tan sols 17 anys, són grapejats i assetjats gairebé de manera rutinària, segons les denúncies

McDonald’s rep més de 100 denúncies d’empleats per assetjament sexual al Regne Unit

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una cultura tòxica d’agressió sexual, assetjament, racisme i intimidació ha sigut denunciada per més de 100 empleats del Regne Unit als punts de venda de la cadena de menjar ràpid McDonald’s, segons avança la bbc.com.

Els treballadors, alguns de tan sols 17 anys, són grapejats i assetjats gairebé de manera rutinària, segons les denúncies.

L’organisme de control de la igualtat del Regne Unit va dir que estava «preocupat» per les troballes de la BBC i està llançant una nova línia directa de correu electrònic per facilitar les denúncies.

Per la seva banda, responsables de McDonald’s van dir que «s’havien quedat curts» i es «van disculpar profundament» per l’ocorregut mentre asseguraven que tots els empleats mereixien treballar en un lloc segur, respectuós i inclusiu.

La BBC va començar a investigar les condicions de treball a McDonald’s al febrer, després que l’empresa firmés un acord legalment vinculant amb la Comissió d’Igualtat i Drets Humans (EHRC) en el qual es comprometia a protegir el seu personal de l’assetjament sexual.

En aquell moment, McDonald’s va insistir: «Ja tenim un historial sòlid en aquesta àrea».

Notícies relacionades

No obstant, durant un període de cinc mesos, de les més de 100 denúncies dels empleats amb els quals van parlar els periodistes, 31 estaven relacionades amb agressió sexual, i 78, amb assetjament sexual.

També van escoltar 18 denúncies de racisme, i sis persones van fer denúncies d’homofòbia.