Operació de la Guàrdia Civil

Cau una xarxa que venia marihuana camuflada com a xiclets en botigues i gasolineres

244 botigues inspeccionades a la recerca de les falses llaminadures

Cau una xarxa que venia marihuana camuflada com a xiclets en botigues i gasolineres

GC

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Nou detinguts i 147 investigats és el saldo de l’operació Kaugumi de la Guàrdia Civil, els detalls de la qual han sigut revelats aquest dissabte per l’institut armat i que ha suposat el desmantellament a Almeria, Granada i València d’una xarxa de producció, repartiment i venda de derivats del cànnabis que, sota aparença de confiteria legal, contenien cabdells d’altes concentracions del tòxic THC.

La xarxa venia els seus productes amb embolcalls atractius que els donaven l’aspecte de xiclets de maduixa, menta i altres sabors. A dins contenien els cabdells premsats. L’embolcall era fàcilment reconeixible per als consumidors. No s’apropiava de cap marca coneguda, només portava un cartell simple: «‘bubble gum’».

La Guàrdia Civil ha confiscat dues tones de cabdells de marihuana, més de 100 plantes, cinc quilos de resina d’haixix i 12 de picada, dos cotxes i 20.000 euros en efectiu. Els agents han immobilitzat un compte bancari de l’organització que, en el moment del cop policial, tenia 51.000 euros més.

Tot i que tres províncies han sigut escenari principal de l’operació, la Guàrdia Civil ha realitzat 244 inspeccions en botigues de cannabinoides de tot Espanya.

Central a Granada

Arran de la troballa d’una d’aquestes llaminadures a Almeria, els investigadors van seguir-ne el rastre fins que van trobar una empresa a Granada que centralitzava la producció i distribució d’aquesta droga camuflada.

Els agents han hagut de reconstruir cap enrere els camins de distribució del productes d’aquesta xarxa. Aquests xiclets han aparegut en botigues de derivats del cannabis per a consum humà, en comerços de suplements dietètics i esportius, en locals ‘growshop’, estancs i fins i tot gasolineres.

Notícies relacionades

Els cabdells es venien també en botigues de nutrició esportiva, ‘growshops’, expenedories de tabac i fins i tot estacions de servei com a productes d’ús ornamental.

L’operació ha sigut coordinada per la Fiscalia Provincial d’Almeria i pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Berja (Almeria).