Refugis climàtics davant la calor

Mapa de piscines a Catalunya | Cercador i llista

Estiu amb sequera: ¿què passarà amb les piscines? ¿podran omplir-se?

«Per quatre euros deixo que et banyis a casa meva»: l’Airbnb de les piscines en plena sequera

piscinas

piscinas / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

És cert que les piscines apareixen al decret antisequera aprovat pel Parlament, però també ho és que, malgrat les restriccions, no hi haurà canvis substancials en l’ús d’aquests equipaments respecte a l’any passat.

Notícies relacionades

Segons el pla del Govern, als actuals escenaris –en alerta o excepcionalitat, depenent del lloc– no es poden omplir les piscines particulars. El que passa és que la norma inclou moltes excepcions. A més, diversos alcaldes consultats per EL PERIÓDICO deixen clar que no dedicaran esforços a supervisar amb drons qui omple la piscina i qui ja la tenia plena i neta des de fa mesos. És a dir, que la norma és poc restrictiva i, a més a més, pocs s’esforçaran per fer-la complir. Aquests dos factors ens situen a un estiu gairebé normal per a la majoria de piscines.

I amb les recurrents onades de calor, les piscines són valuosos ‘refugis climàtics’ estiuencs. Repassem en aquest mapa les piscines, públiques i privades que hi ha a Catalunya, municipi a municipi. Allà veurem, entre altres dades, que Sant Cugat és la ciutat catalana amb més piscines.