AEMPS

L’Agència del Medicament retira del mercat un cosmètic per la presència d’un bacteri

L’Agència del Medicament retira del mercat un cosmètic per la presència d’un bacteri
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha cessat aquest dimecres la comercialització de diversos lots del maquillatge corrector Essence Camouflage+ Matt per la presència d’un bacteri que pot representar riscos per a persones amb problemes de salut o amb el sistema immunològic debilitat.

En una nota de presa, l’AEMPS ha informat de la retirada dels lots afectats (ODBCB, ODBCA i OCBCA) per la contaminació del microorganisme ‘Pseudomonas aeruginosa’, i ha demanat als usuaris que si tenen alguna unitat d’aquests lots es dirigeixin a l’establiment on el van adquirir per a la seva devolució.

L’empresa responsable de la fabricació –Cosnova GmbH, ubicada a Alemanya– ha publicat una nota en la seva pàgina web per informar els usuaris que deixin d’utilitzar aquest producte, el destrueixin o el tornin al comerç.

Notícies relacionades

La distribuïdora a Espanya (Future Cosmetics. SL) ha comunicat a l’AEMPS l’inici de la retirada de totes les unitats posades al mercat dels lots afectats.

Per la seva banda, l’Agència del Medicament ha informat sobre aquestes mesures les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes, per a la seva difusió i les actuacions oportunes.