Educació

Ustec proposa a Simó convocar una taula «per demostrar la seva voluntat negociadora»

A1-164432562.jpg

A1-164432562.jpg / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
EFE

El sindicat majoritari entre els professors, USTEC-STEs, espera que la nova consellera d’Educació, Anna Simó, convoqui «la taula negociadora abans d’acabar el curs» per demostrar que «té una intenció negociadora real». En declaracions a Efe, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha dit que «de moment estem a l’espera» perquè la nova consellera «prengui possessió i es posi al corrent».

No obstant, ha afegit que «en el cas que durant aquesta setmana no se’ns hagi convocat per a una nova taula negociadora, veurem com actuem» perquè «significarà que no té voluntat negociadora».

«Que hi hagi pau»

«Que hi hagi pau»La portaveu ha afirmat que «per la nostra banda tenim bona voluntat» i «volem que hi hagi pau i poder començar el curs tranquils», però «per a això és necessari revertir les retallades que arrosseguem des del 2010».

Divendres 9 de juny, la conselleria havia d’enviar als sindicats una contraproposta a les demandes sorgides en l’última negociadora i per a dilluns, dia en què es va fer oficial la destitució de Josep Gonzàlez-Cambray i la seva substitució per Anna Simó, estava prevista una taula negociadora que es va anul·lar.

A la taula s’havia de tractar el pagament del complement d’antiguitat i el reconeixement del deute contret per Educació, la rebaixa de dues hores lectives als professors de més de 55 anys, l’equiparació salarial del professorat tècnic d’FP sense titulació universitària i el pacte de continuïtat per als docents amb més de tres anys d’antiguitat que no aconsegueixin superar el concurs de mèrits ni les oposicions.

«Serem bel·ligerants»

Notícies relacionades

Sobre aquests dos punts, Iolanda Segura ha afirmat que «serem bel·ligerants», ja que l’equiparació salarial del professorat d’FP sense titulació universitària ha de ser «estructural i no temporal, com proposava la conselleria», i el grup de treball sobre la continuïtat dels interins «és bàsic que comenci a funcionar al setembre», ja que les oposicions «comencen l’1 de juliol i acabaran cap al novembre».

«És urgent superar l’etapa de les retallades» per «continuar negociant i tractant altres temes de polítiques educatives que són importants», ha urgit Iolanda Segura.