Pallars Sobirà

Activat el protocol d’ossos perillosos per la presència continuada d’un a la C-28

Activat el protocol d’ossos perillosos per la presència continuada d’un a la C-28

Agents Rurals

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat el protocol d’ossos problemàtics a la comarca lleidatana del Pallars Sobirà per la presència continuada d’un os jove en un tram de dos quilòmetres de la carretera C-28, a la Bonaigua.

El departament ha informat aquest divendres en un comunicat que ha adoptat aquesta mesura perquè l’os corre el risc de ser atropellat, provocar un accident o habituar-se a la presènciahumana, mentre ha demanat que ningú s’acosti a la zona del municipi d’Alt Àneu per observar-lo.

Un operatiu coordinat pel servei de fauna del Departament juntament amb agents del Cos dels Agents Rurals i els Mossos ha intentat aquest migdia espantar-lo perquè abandoni la zona per evitar accidents i garantir la seguretat de l’animal.

Diversos ciutadans han alertat de la presència de l’os en un tram de dos quilòmetres de la carretera comarcal C-28, una circumstància que ha sigut verificada pels Rurals amb registres gràfics, mostres de pèl i formiguers revolts observats a la zona.

L’animal, de moment, no ha causat danys en assentaments d’abelles presents en aquest àrea, protegits amb mesures de prevenció facilitades pel programa de prevenció de danys d’os.

El departament indica que la presència habitual de l’os, en una «actitud molt confiada», ha atret un número cada vegada més gran de curiosos, cosa que, puntualitza, «ha provocat alguna situació de risc potencial, en la qual algunes persones han intentat aproximar-se a l’exemplar».

Notícies relacionades

Durant els pròxims dies es farà un seguiment d’aquest os per veure si respon a les mesures aplicades per espantar-lo de la carretera i els seus voltants.

«Se sol·licita –conclou el comunicat–, tant per la seguretat de les persones com per la seguretat de l’os, que no es realitzin visites a la zona amb la intenció de fer observacions, fotografies ni aproximacions a l’animal».

Temes:

Óssos