Sentència a Girona

Dos anys de presó per violar una menor de 16 anys a Torroella de Montgrí

Dos anys de presó per violar una menor de 16 anys a Torroella de Montgrí

ACN

1
Es llegeix en minuts

Un jove ha admès durant el judici que va violar una menor de 16 anys l’octubre de 2020 al nucli de Sobrestany, que pertany a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), segons informa ‘Diari de Girona’, mitjà del grup Prensa Ibérica igual com EL PERIÓDICO.

La fiscalia li demanava inicialment sis anys de presó, però va rebaixar la petició de pena fins als dos anys perquè l’acusat va pagar 10.000 euros d’indemnització a la víctima. La seva defensa l’ha acceptat, i ja que totes les parts estan d’acord en com van ser els fets i en la pena de presó que demanen per a l’acusat, el tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Girona haurà de dictar sentència en aquest sentit. Posteriorment, l’acusat podrà optar a la suspensió de la pena de presó per no superar els dos anys.

Notícies relacionades

Tal com va admetre el processat, l’11 d’octubre de 2020 l’acusat, de 19 anys, i la víctima, que en tenia 16, van anar amb uns amics a celebrar una festa en una casa de Sobrestany. A l’hora d’anar a dormir, tots dos van dormir al mateix llit. Cap a les dues de la matinada, quan la víctima estava profundament adormida, el processat la va violar, provocant que es despertés i marxés corrent. La víctima també ha ratificat els fets tal com ja els va relatar durant la declaració judicial.

A l’hora d’aplicar la pena, la fiscalia ha tingut en compte la legislació anterior a l’aplicació de la llei ‘només sí és sí’. També demana que una vegada surti de presó, se li apliqui una mesura de llibertat vigilada durant dos anys i que no es pugui acostar a la víctima durant el mateix període de temps.