Facció violenta dels Boixos Nois

Cop als Casuals: la Generalitat dispersa els 12 empresonats en diferents presons

Cop als Casuals: la Generalitat dispersa els 12 empresonats en diferents presons

ARCHIVO

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dotze dels vint-i-vuit detinguts divendres passat pertanyents als Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, grup ultra del Barcelona, han ingressat a la presó aquest cap de setmana després de la seva detenció per, entre altres delictes, dos homicidis, segrest i tràfic de drogues. La Generalitat ha dispersat en diferents presons els empresonats, segons han confirmat a aquest diari fonts de l’Administració penitenciària. Les mateixes fonts van assegurar que aquesta pràctica és habitual en els grups d’aquestes característiques per evitar que actuïn conjuntament al centre penitenciari o tensi l’ambient

Els Mossos d’Esquadra van elevar a 28 el nombre de detinguts del conegut com a cas Hydra, dels quals 12 han entrat a presó –un 13è ja estava complint condemna– i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs, sis d’ells amb la prohibició d’acostar-se a estadis de futbol.

L’operació va començar a primera hora de divendres amb 18 inspeccions a vivendes de diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. En els registres es van intervenir sis armes de foc (dues de llargues i quatre de curtes), armes blanques (ganivets, catanes, matxets), altres armes prohibides i armilles antibales, així com substàncies estupefaents, principalment marihuana i anabolitzants.

Apartat

La detenció d’un dels investigats es va produir a la cel·la d’un centre penitenciari on ja complia condemna per un altre delicte i que ja havia sigut apartat de l’estadi barcelonista des del 2003 pel seu historial delictiu. La resta d’arrests van tenir lloc a les localitats barcelonines de Viladecans, Gavà, Castelldefells, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Barberà del Vallès, Sabadell, Vallirana, Montcada i Reixac, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Castellbisbal, Olesa de Bonesvalls, els Hostalets de Pierola i l’Hospitalet, el Prat, Torrelles i Corbera de Llobregat, així com a Cunit i Girona. Els detinguts van passar a disposició dels jutjats de guàrdia on es van produir les detencions, però la tramitació del cas recaurà en el Jutjat d’Instrucció número 12 de Barcelona.

Marihuana

A més de les armes, a dos dels domicilis registrats se’n van desmantellar dues plantacions interiors de marihuana amb unes 300 plantes cada una i van confiscar uns 180.000 euros en metàl·lic, rellotges i vehicles d’alta gamma de procedència presumptament il·lícita i diversos dispositius electrònics.

Els Mossos atribueixen dos delictes d’homicidi de presumptes traficants el febrer i el gener d’aquest any i un el segrest d’un jove marroquí, cultiu i tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport (planejar atacar seguidors d’equips rivals) i organització criminal.

El primer homicidi que el jutge pretén aclarir és el del germà de Rachid Gdari, raper conegut com ‘El Sardina’. Mohamed Gdari va ser assassinat a trets a Badia del Vallès el febrer passat. El segon crim que la causa relaciona amb altres dels detinguts –no amb la majoria– és el d’un altre traficant que va ser assassinat en un prostíbul de Gràcia al març. Els autors materials d’aquell crim, ja detinguts i empresonats, van ser sorpresos quan transportaven el seu cadàver –per desfer-se’n– per la Via Augusta.

La investigació va començar el novembre passat, quan es va produir un assalt violent a un bar de Cornellá de Llobregat freqüentat per seguidors radicals de l’Espanyol en què van ser ferides diverses persones i la policia en va identificar sis presumptament relacionats amb l’agressió.

Organització criminal

Notícies relacionades

Després d’analitzar la informació obtinguda, els agents van comprovar que aquestes sis persones suposadament formaven part d’una suposada organització dels Casuals. Després de nou mesos d’investigació, la policia va obtenir suficients indicis per atribuir-los els dos delictes d’homicidi, segrest, cultiu i tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics i pertinença a una organització criminal.

Entre els detinguts es troben alguns dels líders i lloctinents de l’organització, així com altres persones que haurien participat en activitats amb diferents responsabilitats i tasques. A un d’ells se l’investiga a més per un delicte de dipòsit d’armes, ja que se li va trobar una metralladora Thomson de guerra del calibre 45.