Operació d’hèrnia abdominal

El Papa comença amb exercicis de fisioteràpia i diu l’Àngelus en privat

El Papa comença amb exercicis de fisioteràpia i diu l’Àngelus en privat

ANDREAS SOLARO/AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Papa evoluciona sense sobresalts, no presenta febre i és «hemodinàmicament estable», segons el comunicat mèdic emès aquest diumenge per l’oficina de premsa del Vaticà, que indica que el postoperatori de Francesc segueix el curs esperat. El Pontífex, que va ser operat aquest dimecres d’una hèrnia abdominal, ha començat amb la fisioteràpia respiratòria i s’ha desplaçat des de la seva habitació fins a la petita capella disposada a la desena planta del policlínic Gemelli, on ha resat l’Àngelus de manera privada.

L’equip mèdic del Papa li ha desaconsellat fer esforços ja que porta una malla protètica per permetre la completa reparació dels músculs de l’abdomen i, per tant, la correcta cicatrització. Per això, per primera vegada en el seu pontificat no ha aparegut en públic per celebrar l’Àngelus. En canvi, durant la seva anterior hospitalització el juliol del 2021 per operar-se del còlon per un greu problema de diverticulitis, sí que va poder sortir a la finestra de l’hospital per a la pregària dominical.

El Vaticà també ha informat que el Papa ha vist la Missa per televisió i ha combregat. Després, ha menjat «en família» amb els metges, el personal d’infermeria, les auxiliars, el seu assistent personal en matèria de salut i els gendarmes vaticans que l’acompanyen.

Tornada a l’activitat

El Papa va reprendre aquest dissabte les seves activitats i aquest diumenge ha firmat un missatge que ha dirigit al Partit Popular Europeu (PPE), reunit a Roma. Francesc ha instat els polítics a portar al Parlament Europeu «el riquíssim patrimoni» amb què compten, és a dir, «la Doctrina Social de l’Església».

Notícies relacionades

D’aquesta manera, els ha posat dos exemples d’aquest patrimoni com són els principis de solidaritat i subsidiarietat. El Pontífex els ha demanat que es dediquin a treballar per una Europa unida en la diversitat «amb alts valors i alta visió política»; que s’inspiri en la fraternitat humana, sobretot, en temes migratoris.

Per això, els ha recordat que «els polítics cristians han de distingir-se per la serietat amb què aborden els problemes, rebutjant les solucions oportunistes i aferrant-se sempre als criteris de la dignitat de la persona i del bé comú».

Temes:

Papa Francesc