investigació judicial

Alves esgrimeix l’empadronament a Barcelona dels fills i l’exdona per demanar la llibertat

Alves esgrimeix l’empadronament a Barcelona dels fills i l’exdona per demanar la llibertat
3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exfutbolista del FC Barcelona Dani Alves ha esgrimit aquest divendres a través del seu advocat defensor, Cristóbal Martell, el recent empadronament de Barcelona dels dos fills, de 15 i 17 anys, i de l’exdona i representant, Dinora Santana, per sol·licitar de nou la llibertat de l’exjugador, segons les fonts jurídiques consultades per EL PERIÓDICO. La família tenia la residència al Brasil i els adolescents ja havien plantejat que els agradaria estudiar a la capital catalana, per la qual cosa han sigut matriculats en un centre educatiu privat. L’empresonament del pare ha precipitat aquesta decisió.

Tant la fiscalia com l’advocada de la víctima, Ester García, han demanat que continuï a la presó l’esportista, que està acusat d’una presumpta agressió sexual a la discoteca Sutton la nit del 30 al 31 de desembre del 2022. Per a les acusacions aquest projecte de vida és «fictici» i van recordar que abans d’ingressar a la presó Alves va al·legar que se n’anava a Mèxic, on militava a l’equip de futbol de Pumas. L’empadronament és un document administratiu que, al seu entendre, no comporta arrelament, ja que igual que t’empadrones pots anar a una altra ciutat, més quan, van incidir, l’exjugador té prou capacitat econòmica per residir a qualsevol part.

A l’Audiència de Barcelona s’ha celebrat aquest divendres una vista breu perquè la defensa i les acusacions posessin sobre la taula la seva postura i arguments sobre la privació de llibertat de l’exfutbolista. Aquest acte ha durat una hora i ara hauran de ser els magistrats de la secció tercera els que decideixin sobre el futur d’Alves. Aquests jutges són els mateixos que el 21 de febrer van rebutjar aquesta mateixa petició de la defensa. L’únic que ha canviat des d’aleshores és l’empadronament de la família, que va ser al maig, i la declaració de l’exjugador admetent que en la seva primera declaració, hores abans d’entrar a la presó, havia mentit per salvar el seu matrimoni i que en veritat sí que havia mantingut sexe amb penetració amb la jove de 23 anys, però que aquesta relació havia sigut consentida.

L’advocat ha tornat a reiterar en la vista breu la seva teoria que a la discoteca hi havia hagut un «galanteig sexual» entre Alves i la dona i que aquesta va accedir al lavabo del reservat, on es va produir la presumpta agressió sexual, de forma voluntària. Per donar suport a aquesta teoria, el lletrat va incidir en l’informe efectuat per un detectiu en què s’interpreten els fotogrames de les gravacions de les çcàmeres de seguretat de la discoteca, i,en què, segons la defensa, no s’aprecia l’ambient de por i terror que descriu la víctima en la seva declaració. Les acusacions afirmen que no hi ha tan «galanteig sexual» i que aquesta por és el que va percebre la dona afectada quan es trobaven a la zona vip de la discoteca.

La declaració de l’exfutbolista

Notícies relacionades

Mentre que el lletrat de la defensa ha qualificat de «contundent» l’última declaració d’Alves al jutjat, la fiscalia i l’acusació particular sostenen tot el contrari i posen de manifest que anteriorment l’exjugador del Barça havia canviat tres vegades la seva versió en la mesura que, en el seu primer interrogatori del 20 de gener i abans d’ingressar a la presó, la jutge li anava precisant les proves que hi havia en contra seu (semen al lavabo, empremtes dactilars...). Però l’indici que va obligar l’exfutbolista a reconèixer la penetració va ser la prova de l’ADN, que va demostrar que les restes de fluid seminal que es van trobar a l’interior de la vagina de la dona eren seves.

La investigació judicial està pràcticament acabada. Això sí, en els pròxims dies el forense realitzarà una prova psicològica a la víctima per determinar els símptomes i les possibles seqüeles que li han quedat arran de la presumpta agressió sexual. La jutge, que va acceptar que hi intervingués un pèrit privat, ha delimitat l’examen a aquestes dues qüestions. També ha requerit que es realitzi aquesta prova en un ambient al menys hostil possible. Ella anirà acompanyada d’un psicòleg.