Maltractament

Detinguts a Múrcia els oncles de dues nenes a les quals esclavitzaven

Obligaven les menors a treballar moltes hores fent trenes al carrer

Detinguts a Múrcia els oncles de dues nenes a les quals esclavitzaven
2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil de la Regió de Múrcia, en el marc de l’operació Fulmaral, ha desenvolupat una investigació per aclarir la denúncia de dues menors i que s’ha saldat amb la detenció d’un home i una dona –oncles de les víctimes– com presumptes autors dels delictes de violència domèstica (per maltractament), falsedat documental i alteració de la paternitat.

La investigació es va iniciar al maig, quan dues germanes menors d’edat van alertar a les seves escoles que estaven sent víctimes de maltractament a casa i els docents van comunicar els fets a la Guàrdia Civil.

Efectius de la Benemèrita especialitzats en Policia Judicial i pertanyents a l’Equip de Dona i Menor (EMUME) van obrir l’operació per verificar els fets i, en el seu cas, aclarir-los.

Els primers passos de l’operació van permetre als guàrdies civils constatar que les persones que inicialment s’havien presentat com a progenitors de les menors en realitat eren els seus oncles. També es va comprovar que les dues menors havien sigut traslladades fa uns dos anys des del Senegal, un procés en el qual s’havia alterat la documentació corresponent a la maternitat i paternitat per simular que eren filles de la parella.

Obligades a treballar moltes hores

Durant la investigació, els guàrdies civils han verificat que les germanes, a més de patir maltractament físic, eren obligades a efectuar les tasques de la llar abans d’anar a l’escola. Per fer-ho, les despertaven entre les quatre i les sis del matí. També s’ha constatat que les obligaven a estar moltes hores al dia realitzant trenes al carrer, de manera que tornaven a casa molt tard a la nit.

Els especialistes de l’EMUME van portar a terme una sèrie d’indagacions que van permetre localitzar el registre civil on van ser inscrites com a filles dels detinguts a l’arribar a Espanya i la documentació procedent del país d’origen que van utilitzar per a aquesta finalitat i que està sent analitzada en col·laboració amb l’organisme competent del Senegal. Les dues germanes ja havien adquirit la nacionalitat espanyola, igual que la presumpta progenitora.

Notícies relacionades

Un cop obtinguts tots els indicis necessaris, la Guàrdia Civil ha detingut la parella, oncles de les víctimes, com a presumptes autors dels delictes d’alteració de la paternitat, violència domèstica –per maltractaments– i falsedat documental.

Els detinguts, juntament amb les diligències instruïdes, han sigut posats a disposició de les autoritats judicials competents. Les menors víctimes d’aquest cas estan a càrrec de les autoritats competents en matèria de protecció de menors.