Educació

Vaga a les sales d’estudi de Barcelona el cap de setmana previ a la selectivitat

El sindicat CGT convoca dues jornades d’aturada, els dies 3 i 4 de juny, en el servei de sales d’estudi de les biblioteques municipals de Barcelona

  • Selectivitat 2023: dates clau i horaris dels exàmens a Catalunya

A1-124946443.jpg

A1-124946443.jpg / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat CGT ha convocat dues jornades de vaga els dies 3 i 4 de juny en el servei de sales d’estudi de les biblioteques municipals de Barcelona, un servei externalitzat gestionat per la Fundació Pere Tarrés, segons ha anunciat aquest dimecres el sindicat en un comunicat en el qual assenyalen que una vintena treballadors de 10 centres municipals estan convocats a la vaga un cap de setmana d’activitat punta, el previ a les proves PAU, que es realitzaran entre el 7 i el 9 de juny.

«El cap de setmana previ a la selectivitat no està inclòs en el contracte laboral de la majoria de la plantilla; en anys anteriors era voluntari treballar-lo i es remunerava amb un plus que ara ha desaparegut», denuncia Sergio Ledo, membre de la secció sindical de la CGT a la fundació. Un canvi, afegeix, que als seus ulls «vulnera el dret adquirit de voluntarietat del servei».

Notícies relacionades

Laura Gené, delegada de personal de CGT Lleure, afegeix en el mateix comunicat que «s’obliga a treballar un cap de setmana que no està recollit per contracte laboral i aquells que no volen fer-ho estan rebent represàlies».

El servei de sales d’estudi compta amb 10 sales permanents ubicades a biblioteques, que es veuen reforçades en moments de molta concurrència per diverses sales d’estudi puntuals, situades en altres centres.