L’educació a Catalunya

Educació inicia els tràmits per retirar el concert a les escoles que encara segreguen per sexe

¿Què diu la Lomloe de la separació escolar per sexes?

Suècia paralitza el seu pla de digitalització de les escoles

El departament sol·licita formalment al TSJC que retiri les cautelars que permeten que les escoles Viaró i Camp Joliu continuïn rebent diners públics

Educació inicia els tràmits per retirar el concert a les escoles que encara segreguen per sexe

MARC MARTI FONT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avalat per la resolució del Tribunal Constitucional, que recolza els articles de la llei d’educació Lomloe que prohibeixen el finançament públic de centres educatius que segreguin per sexe, el Departament d’Educació ha iniciat els tràmits per retirar els concerts a les escoles Viaró i Camp Joliu, els dos centres que encara imparteixen una educació diferenciada per gèneres. Així, la conselleria ha sol·licitat formalment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que retiri les mesures cautelars que permeten que aquestes dues escoles continuïn rebent diners públics, presentant els escrits de revocació redactats pel Gabinet Jurídic de la Generalitat.

A Catalunya, hi havia 11 escoles que segregaven per gènere, però la majoria van accedir a la coeducació davant l’amenaça de perdre el concert després que l’octubre del 2021 el Govern acordés no renovar els concerts a les escoles que separen nens i nenes a les aules. No obstant, dues d’aquestes escoles, Viaró i Camp Joliu, van recórrer al TSJC, que va acordar unes mesures cautelars que a la pràctica van permetre a aquests centres de l’Opus Dei mantenir aquests concerts.

Notícies relacionades

La intenció del departament que dirigeix Josep Gonzàlez-Cambray és, tan aviat com es pronunciï el TSJC, retirar el concert a aquestes dues escoles. «És el nostre deure. No volem escoles en blanc i negre finançades amb els diners de tots», defensava fa uns dies Cambray en un article a EL PERIÓDICO.

El Departament d’Educació preveu que estalviarà 36 milions d’euros cada curs escolar amb la retirada dels concerts econòmics a les escoles de l’Opus Dei.