Drogues

Quatre detinguts després de desmantellar dues plantacions de marihuana al Maresme

  • Mor una nena d’11 anys al Perú en un suposat repte viral amb pastilles: «a veure qui s’adorm primer»

  • The Conversation | Com detectem l’ús de drogues milers d’anys després del seu consum

Quatre detinguts després de desmantellar dues plantacions de marihuana al Maresme

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre els dies 29 i 31 de maig quatre persones d’edats compreses entre els 30 i els 45 anys per la seva presumpta vinculació amb dues plantacions de marihuana desmantellades a Teià i el Masnou, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Segons ha explicat aquest dijous la policia autonòmica a través d’un comunicat, els investigadors van començar una investigació després de sospitar que al municipi de Teià s’hi amagava un cultiu de marihuana en un immoble.

Quan els agents van poder corroborar que la casa amagava una plantació, van decidir aturar un cotxe que sortia de l’immoble el 29 de maig, en el qual van trobar un paquet de 500 grams de cabdells de marihuana i van detenir-ne el conductor, un home de 41 anys.

El mateix dia 29 van registrar la casa, per ordre judicial, i van desmantellar-hi una plantació amb 986 plantes de marihuana, a més de detenir un altre home de 44 anys que es trobava a l’interior.

El cultiu de Teià va permetre localitzar una segona plantació al Masnou, en la qual presumptament el conductor detingut també estava involucrat.

Els Mossos van decidir efectuar una entrada al segon immoble el 31 de maig, i hi van localitzar 673 plantes de marihuana ja tallades i amb els cabdells en un procés d’assecatge avançat, i aquell mateix dia van detenir dues dones de 30 i 45 anys per la seva suposada relació amb els cultius.

Notícies relacionades

Els dos cultius tenien la llum connectada il·legalment a la xarxa general i disposaven d’una infraestructura amb els aparells necessaris perquè les plantes poguessin créixer més ràpidament.

Dos dels detinguts també estan acusats d’haver falsificat les seves nòmines per aparentar més solvència econòmica i poder llogar una de les cases que van utilitzar per instal·lar-hi un cultiu.