Abusos sexuals

Un mosso accepta una multa de 3.000 euros per haver abusat d’una companya a la comissaria de Manresa

  • La fiscal demana dos anys de presó per una de les cinc denúncies contra el metge acusat d’abusar de mosses d’esquadra

  • Ja són cinc les dones dels Mossos que acusen el metge d’Interior per abusos

Un mosso accepta una multa de 3.000 euros per haver abusat d’una companya a la comissaria de Manresa
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un mosso d’Esquadra ha acceptat una multa de 3.000 euros per haver abusat sexualment d’una companya, a qui va acostar els seus genitals a la comissaria de Manresa (Barcelona) el desembre del 2020.

El tribunal de la secció segona de l’Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència ferma contra el mosso després que arribés a un acord amb la fiscalia, que ha reduït la seva petició de pena inicial d’un any i sis mesos de presó a canvi que l’agent reconegués els fets.

Traslladat

L’agent, que va ser traslladat a una altra comissaria després de ser denunciat, es troba sotmès a una investigació interna dels Mossos d’Esquadra que podria derivar en una falta greu, castigada amb una suspensió de sou i feina d’entre 16 dies i un any.

El tribunal ha condemnat l’agent a pagar una multa de 3.240 euros, que se suma a una indemnització de més de 8.000 euros que ja havia abonat a la víctima de manera prèvia al judici, i per això se li ha aplicat l’atenuant de reparació del mal.

Investigació interna

La sentència descarta aplicar a l’agent l’any de llibertat vigilada que se sol·licitava, ja que aquesta pena accessòria només es pot dictar quan la condemna implica un internament a la presó.

Notícies relacionades

L’advocada de l’agent, Valentina Mazzoni, ha celebrat l’acord al qual han arribat amb la fiscalia, ja que, ha afirmat, es tracta d’una pena «justa» partint dels fets.

D’aquesta manera, les conseqüències laborals per a l’agent dependran de la investigació interna dels Mossos d’Esquadra.