Me Too a la universitat

Blanquerna acomiada el professor acusat d’assetjar sexualment les alumnes

  • «Vindré a canviar el teu barnús»: el professor apartat de Comunicació Blanquerna enviava correus inapropiats a les alumnes

  • ¿Has patit una situació d’assetjament sexual o laboral a la universitat? Així ho pots denunciar

Blanquerna acomiada el professor acusat d’assetjar sexualment les alumnes
2
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat privada Ramon Llull, ha acomiadat el professor acusat d’assetjar sexualment diverses alumnes. Al setembre va sortir la primera denúncia i, en aplicació del protocol, la universitat el va suspendre de sou i feina durant tres mesos. Va tornar a ser apartat cautelarment la setmana passada després de presentar-se una altra denúncia, i a aquesta se n’han afegit dues els últims dies. L’esmentat professor acumula actualment quatre denúncies per assetjament sexual.

Quan es va conèixer la segona acusació, la facultat va posar en marxa una investigació interna al professor i, després d’investigar les tres noves denúncies que pesaven sobre X.S., la comissió ha conclòs que «els fets han sigut qualificats de molt greus». En un comunicat que firma la directora general de la facultat, Giorgia Miotto, han informat a la comunitat activa de la facultat l’acomiadament del professor seguint el Conveni Col·lectiu de Treball de l’entitat.

Denúncies

Alumnes de la universitat s’havien manifestat reclamant-ne el cessament en una manifestació a les portes de la facultat de Comunicació aquest dimarts, i amb crits de «professor aprofitat no és la nostra autoritat» demanaven més transparència i accions directes per part de la universitat. El degà, Josep Lluís Micó, ja va informar que X.S. «no tenia vida efectiva a la facultat», en declaracions als periodistes.

Diverses estudiants van explicar a EL PERIÓDICO que «era una cosa que ja se sabia» i que no descartaven que sortissin més noies a denunciar el seu cas personal. En efecte, unes alumnes que estan cursant el doble grau van afirmar a aquest diari que un grup de noies es va animar a reunir-se per denunciar la seva situació de manera conjunta, però al final únicament una va acabar fent el pas.

Compromís de la facultat

Notícies relacionades

Blanquerna-URL ha reiterat la seva intenció de combatre l’assetjament en tots els seus centres i el seu compromís per «articular les mesures necessàries per assegurar la privacitat de les dades i els detalls de les actuacions sobre les persones relacionades amb aquests assumptes», recalca el comunicat.

Així mateix, la facultat va anunciar que crearia un Punt Lila físic i un altre de digital per informar i sensibilitzar sobre les agressions i el ciberassetjament, on donarien a conèixer les mesures de prevenció adoptades.