Infraestructures ferroviàries

Els retards greus de Rodalies van afectar els usuaris quatre de cada cinc dies l’any passat

El principal origen de les incidències va ser la falta de personal de conducció en l’inici i el relleu, si bé queda desbancada per les avaries si se suma el total dels diferents tipus registrats

Els retards greus de Rodalies van afectar els usuaris quatre de cada cinc dies l’any passat

ACN / Àlex Recolons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els usuaris de Rodalies van patir algun tipus d’incidència greu en almenys un punt de la xarxa ferroviària catalana en 284 dies durant l’any passat, cosa que es tradueix en el fet que quatre de cada cinc dies del 2022 els viatgers van haver de lidiar amb retards i cancel·lacions que van afectar la seva vida diària. També l’any passat 17.667 trens de la xarxa de rodalies catalana afectats van registrar retards, cosa que representa un 5,6% del total.

Les xifres s’extreuen del total d’incidències de l’any passat que elDiario.es ha sol·licitat a Adif i que mostren el drama quotidià que afronten els usuaris habituals d’aquest servei. El balanç se centra en els retards acumulats de més de 100 minuts i que van causar la cancel·lació de més de 2.100 trens (1.976 de Rodalies i 183 de Mitjana Distància).

Quant a l’origen de les incidències, la principal va ser la falta de personal de conducció tant en l’inici com en el relleu, si bé queda desbancada per les avaries si se sumen els diferents tipus registrats. 

Notícies relacionades

En l’informe que publica ‘elDiario.es’ es destaca, així mateix, que Adif (responsable de la infraestructura) i Renfe (l’operadora) van tenir un nombre similar de contratemps, si bé els que s’atribueixen a l’operadora generen més del doble de perjudicis per als usuaris pel que fa als trens amb retard i en el temps que es perd.

La línia de Rodalies que va acumular més incidències per dia va ser l’R4 (entre Sant Vicenç de Calders i Manresa), seguida per l’RG1 (entre Mataró i Portbou) i l’R2 Sud (entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona).

Temes:

Renfe Rodalies