VIOLÈNCIA MASCLISTA

La família d’una nena agredida en grup a Logronyo denuncia amenaces de mort

  • La Policia Nacional investiga l’agressió sexual grupal contra dues nenes de 12 i 13 anys, ocorreguda el 9 d’abril passat

La família d’una nena agredida en grup a Logronyo denuncia amenaces de mort

Efe/Raquel Manzanares

1
Es llegeix en minuts
EFE

Familiars d’una de les dues nenes víctimes de l’agressió sexual de Logronyo han presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil després de rebre amenaces de mort per part de l’entorn dels presumptes agressors, han confirmat aquest dilluns a EFE fonts de la investigació.

La denúncia per aquests fets, realitzats a través de les xarxes socials, ha sigut derivada per la Guàrdia Civil a la Policia Nacional, que s’encarrega de la investigació de l’agressió sexual grupal contra dues nenes de 12 i 13 anys, ocorreguda el 9 d’abril passat.

Els fets investigats es van produir en un traster d’un portal situat a l’avinguda de Navarra, a la capital de La Rioja, on les dues noies van acudir després de ser convocades a través d’Instagram i on van ser agredides sexualment per alguns menors.

En total, set menors han sigut relacionats amb aquests fets: dos, menors de 13 anys, han quedat sota la custòdia dels seus pares. Per a quatre més, amb edats compreses entre els 14 i els 17 anys, s’ha decretat l’internament, mentre que hi ha un cinquè que té ordre d’allunyament i prohibició de comunicar-se amb les víctimes.

El president del Tribunal Superior de Justícia de La Rioja (TSJR), Javier Marca, ha demanat aquest dilluns als mitjans de comunicació «ser extremament prudents» en la informació que publiquin sobre aquesta agressió sexual grupal, perquè tant les víctimes com els presumptes agressors són menors.

Notícies relacionades

El president del TSJR ha insistit que la finalitat de les mesures acordades cap als presumptes agressors és, «més que de repressió, tuïtiva i protectora cap als menors, de reforma, resocialització i reeducació».

Es dona la circumstància que en un altre cas d’una presumpta agressió sexual, el d’una menor d’11 anys en un centre comercial de Badalona (Barcelona), el germà de la víctima també va rebre amenaces de mort per part d’un adolescent, per a qui un jutjat de menors va decretar sis mesos d’internament en règim tancat.