Balanç del programa ONA

Creu Roja i Aigües de Barcelona milloren l’ocupació de 400 persones vulnerables

Creu Roja i Aigües de Barcelona milloren l’ocupació de 400 persones vulnerables

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Creu Roja i Aigües de Barcelona, en col·laboració amb diversos ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona, han millorat les opcions d’ocupació de 400 persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social acollides a la tarifa social de l’aigua, mitjançant el programa d’Ocupabilitat, Necessitats bàsiques i Apoderament (ONA).

Segons les xifres de balanç, el 2022, 197 persones es van beneficiar del programa. Una xifra que arribarà a les 404 persones durant aquest 2023. Entre el 2020, quan es va posar en marxa el projecte, fins al 2022, el 94% dels participants van finalitzar l’itinerari d’orientació i inserció laboral. A més, 111 persones (56%) van aconseguir, almenys, un contracte laboral durant el programa.

El programa ONA té l’objectiu de millorar les opció d’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat i l’acompanyament és integral en totes les esferes de la vida de les persones beneficiàries, ja que reben cobertura en les necessitats bàsiques per finalitzar l’itinerari d’orientació, millorar les competències i trobar feina.

El programa d’impacte social va començar amb una prova pilot a Barcelona i s’ha estès a Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.

Transformació social

El conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, ha destacat que «és clau continuar reforçant la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat, per impulsar accions i programes d’impacte com l’ONA». Campos ha afegit que és important «accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten. L’ONA s’ha convertit en un programa d’alt impacte social que inclou una atenció integral, no només d’inserció laboral.»

Notícies relacionades

«Acompanya en totes les esferes de la persona i preveu la cobertura de necessitats bàsiques perquè la persona pugui continuar en l’itinerari d’orientació laboral sense patir per la necessitat immediata de menjar, lloguer o despeses bàsiques de subministrament», ha explicat el conseller delegat.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha indicat, per la seva banda, que el programa ONA «posa de manifest la importància de continuar treballant per millorar l’ocupabilitat amb les persones que més ho necessiten i de fer-ho de manera conjunta, coordinada i efectiva entre el sector públic, l’àmbit social i el sector privat». Quitet ha agraït «molt especialment el paper d’Aigües de Barcelona en l’impuls i la il·lusió compartides en aquest projecte ONA que s’ha obert a altres poblacions de tot l’Estat».