Investigació oberta

Tres detinguts i 54 investigats a Reus per promoure baralles il·legals de galls

  • Els Mossos rescaten 35 aus i intervenen armes blanques, substàncies per dopar els animals i diners en efectiu

1
Es llegeix en minuts
ACN

La unitat de Medi Ambient de Tarragona dels Mossos d’Esquadra ha detingut tres persones a Reus i n’investiga 54 més en un dispositiu contra les baralles il·legals de galls.

Els arrestats són tres homes, de 27, 45 i 59 anys, acusats de nou delictes de maltractament animal domèstic. Són els tres organitzadors de les baralles que la policia va interceptar just al moment en què s’estaven produint, en un magatzem d’una finca rústica. Al local hi havia uns 70 espectadors, dotze menors d’edat. Quaranta d’aquestes persones detingudes i investigades tenen antecedents policials.

En l’operació van rescatar 35 galls i van intervenir armes blanques, una escopeta d’aire comprimit, 5.000 euros en efectiu i substàncies per alterar i enfortir els animals.

La investigació va permetre als Mossos detectar que una finca rústica de Reus era escenari de baralles de galls. Un cop recopilats prou indicis, es va desplegar el dispositiu d’agents de Recursos Operatius (ARRO) i de Mitjans Aeris (ACMA). Com que era una parcel·la amb una casa, es va sol·licitar autorització judicial per a l’entrada i registre, que es va efectuar l’1 d’abril.

Grades i bar

En el moment de la intervenció, en un magatzem de la finca s’estava celebrant una baralla il·legal de galls. A la nau hi havia un quadrilàter envoltat per grades de dues altures en les quals contemplaven l’espectacle unes 70 persones. A l’exterior s’havia habilitat una barra on se servia menjar i beure.

Notícies relacionades

Dels 35 galls trobats a la finca, un estava mort i vuit presentaven ferides compatibles amb les baralles. Els animals han sigut posats a disposició de les autoritats competents.

Les baralles de galls estan prohibides a Catalunya des de 1988. Els 54 investigats han sigut denunciats penalment per delicte de maltractament animal domèstic. Els arrestats van declarar en seu policial el mateix dia i han de comparèixer davant de l’autoritat judicial quan siguin requerits.