Succés a Avilès

El jutge dicta presó per a l’avi de la nena la mare de la qual va saltar amb ella per la finestra

El jutge dicta presó per a l’avi de la nena la mare de la qual va saltar amb ella per la finestra

EFE/ Paco Paredes

3
Es llegeix en minuts

El magistrat titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Avilés, en funcions de guàrdia, ha dictat aquest dijous un acte de presó provisional comunicada i sense fiança per a l’avi de la nena la mare de la qual es va llançar ahir amb ella en braços per una finestra a la mateixa localitat. Així mateix, ha retirat la tutela de la menor a la seva mare per donar-la al pare, que ha quedat en llibertat.

La dona i la nena es mantenen des d’ahir ingressades a l’uci de l’Hospital Universitari Central d’Astúries, la dona en estat greu però estable i la nena amb lesions de diferent consideració que no fan témer per la seva vida.

Segons han confirmat fonts jurídiques a Europa Press, a l’avi, de 65 anys, se li atribueix un delicte de trencament d’ordre d’allunyament i homicidi en grau de temptativa, sense perjudici que aquesta qualificació pogués modificar-se al llarg de la instrucció, i serà traslladat immediatament al Centre Penitenciari d’Astúries.

L’exmarit i pare de la nena ha quedat en llibertat, tot i que continuarà unit a la causa, en el seu cas per lesions. Pel que fa a la custòdia de la menor ferida, el mateix magistrat li ha atorgat aquesta tutela, d’acord amb l’article 158 del Codi Civil.

Tragèdia familiar

L’avi i el pare de la menor van ser detinguts dimecres després de mantenir una baralla durant la matinada en un immoble de l’avinguda de San Agustín. El motiu de la disputa entre els dos detinguts està relacionat amb problemes familiars. De fet, l’home de 65 anys té una ordre d’allunyament respecte al de 44.

D’altra banda, l’exparella de la dona va tenir una ordre d’allunyament d’ella entre el 2016 i el 2018, tot i que l’afectada va sortir del Sistema de Seguiment Integral en els casos de violència de gènere (VioGén) el 2020 al no registrar-se noves denúncies.

Els agents que van mediar en la baralla de dimecres van intervenir un bat de beisbol, un martell, un ganivet de cuina de 13 centímetres i un esprai de pebre. A causa de les lesions, l’home de 65 anys va ser traslladat a l’HUCA i el pare de la nena va ser atès a l’Hospital Universitari de San Agustín, abans de la seva presentació a la comissaria de la Policia Nacional com a detinguts.

Hores després d’aquest succés, la dona –filla del primer i exparella del segon– es va llançar des d’un cinquè pis amb la seva filla de set anys en braços al número 38 de l’avinguda de Los Telares, a Avilés.

Després d’agafar una escala per sortir per la finestra, la mare va posar-se la nena als braços i mentre aquesta cridava que no la tirés es va llançar al buit en qüestió de segons, segons van assenyalar a Efe alguns testimonis que van presenciar els fets des d’un bar que hi ha davant l’edifici.

La mare i la fillavan caure sobre un cotxe que va esmorteir el cop abans que totes dues acabessin estirades sobre la vorera.

Notícies relacionades

L’àvia materna de la menor, que resideix en un altre pis del mateix bloc, també va mirar d’autolesionar-se tot i que les ferides no van ser greus i la seva vida no corre perill.

La policia ha explicat que si la dona evoluciona favorablement de les lesions causades se li prendrà declaració per aclarir els fets. Fonts sanitàries han confirmat que la mare està greu a l’uci i la menor continua a l’uci pediàtrica però «fora de perill».