Secta ‘new age’

Dos detinguts en un ritual neoxamànic amb substàncies psicoactives a Sant Pol de Mar

Les autoritats van irrompre quan estava a punt de començar la celebració, amb 23 persones, i van intervenir-hi ayahuasca, gripau ‘Bufo’, granota kambo i mescalina

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una vivenda a Sant Pol de Mar, a la comarca del Maresme, amb 50 llits i 23 persones a dins. Totes participaven en un ritual neoxamànic en el qual se subministraven substàncies psicoactives prohibides i perilloses per a la salut. En concret, ayahuasca, gripau ‘Bufo’, granota kambo i mescalina. Les autoritats van irrompre al lloc just quan estava a punt de començar la celebració i van detenir dues persones per delictes de pertinença a grup criminal, contraban, tràfic de drogues i intrusisme professional, així com per infringir la llei d’estrangeria, ha informat aquest diumenge la Policia Nacional en un comunicat.

Agents del cos policial i funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària, en una operació conjunta, van portar a terme l’operació, de la qual no ha transcendit la data. Els investigadors van irrompre a la vivenda quan s’iniciava el ritual i, a més de les drogues confiscades, es van intervenir 4.000 euros i 2.000 dòlars dels EUA en efectiu, múltiples instruments per al consum d’aquestes substàncies i bàscules de pesatge, ha detallat el cos.

A més, van aconseguir interceptar un enviament postal que un dels detinguts acabava de remetre amb gairebé un quilo de mescalina, un estupefaent fiscalitzat internacionalment.

«L’objecte de la investigació se centrava a desarticular un grup dedicat, presumptament, al contraban de substàncies que perjudiquen greument la salut i que se subministraven en trobades organitzades sota preu», precisa la nota de premsa. El grup es promocionava a través de les xarxes socials i de pàgines web. «Els participants, sota els efectes d’aquestes substàncies, esdevenen més vulnerables i manipulables, una condició que facilita la seva captació i vinculació al grup», informa la policia.

Ciutadans estrangers en situació irregular

Notícies relacionades

Aquesta intervenció també ha comptat amb la col·laboració de l’Organisme Estatal d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, juntament amb la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona, a l’haver detectat la presència de ciutadans estrangers en situació irregular que realitzaven diferents tasques, com cuina, manteniment, administració i publicitat, sense un contracte legal ni l’alta a la Seguretat Social.

L’operació, coordinada per la Comissaria General d’Informació, ha sigut desenvolupada per la les àrees regionals operatives de Vigilància Duanera de Madrid i de Barcelona i per la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona de la Policia Nacional, sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Arenys de Mar (Barcelona).