méteo

La neu torna demà al Pirineu i segueixen les pluges i el vent al nord

  • Les nevades podran acumularmés de 10 centímetres a Osca i Lleida, segons adverteix l’Agència Estatal de Meteorologia

La neu torna demà al Pirineu i segueixen les pluges i el vent al nord
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El risc per nevades tornarà a activar-se aquest dissabte al Pirineu i el vent i els fenòmens costaners afectaran el nord i nord-est peninsular, segons ha avisat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que precisa que les nevades podran acumular més de 10 centímetres a Osca i Lleida i superar els 5 centímetres d’espessor a Navarra. L’Aemet espera que l’episodi de neu es repeteixi diumenge.

Per la seva banda, el fort onatge que aquest divendres va activar l’avís de risc important (taronja) a Galícia i tota la cornisa cantàbrica aquest dissabte reduirà la seva intensitat a avís groc i es limitarà a les províncies de la Corunya, Lugo, Cantàbria, Biscaia i Guipúscoa, que tindran mar combinada de 4 a 5 metres i vents de fins a 61 quilòmetres per hora (força set). També tindran avís groc per fenòmens costaners Girona i Tarragona, per vents, també, de força set que arribaran del nord o del nord-oest. El risc per vents afectarà així mateix les províncies de Tarragona, Barcelona i Lleida, on s’esperen ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora.

Pluja i núvols

En general, durant tota la jornada el cel estarà ennuvolat o cobert en tot l’extrem nord peninsular i plourà a Galícia, l’àrea Cantàbrica, l’alt Ebre i el Pirineu. Aquestes precipitacions podran ser persistents al Cantàbric oriental i al nord de Navarra. A la resta de la meitat nord de la Península i a les Balears també hi haurà intervals ennuvolats i poden caure algunes pluges febles, mentre que a la resta de la Península hi haurà intervals de núvols alts.

Notícies relacionades

A les Canàries tindran un dia de cel poc ennuvolat o sense núvols i augmentaran els intervals ennuvolats al nord de les illes de més relleu. Les calitges continuaran sent probables a l’arxipèlag al principi del dia tot i que cessaran a migdia i aniran disminuint d’intensitat a la meitat occidental al llarg de la jornada. La cota de neu a la Península començarà en 1.500 metres al nord però baixarà a 1.000 metres d’altura i baixarà de 2.000 a 1.500 metres al centre de la Península.

Les temperatures experimentaran un descens, excepte al quadrant sud-oest peninsular, on es mantindran amb pocs canvis. Aquesta baixada podrà ser localment notable al terç nord-est peninsular i les Balears i es produiran gelades febles als sistemes muntanyosos del terç nord peninsular, més intenses al Pirineu. A la major part de la Península predominaran els vents del nord-oest amb intervals d’intensitat forta al Cantàbric oriental, l’Empordà i sud de Catalunya. A les Canàries bufaran alisis del nord-est amb algun interval fort.