Església catòlica

El papa Francesc, hospitalitzat per una infecció respiratòria

El Pontífex necessitarà alguns dies per recuperar-se

‘Il Corriere della Sera’ apunta problemes cardíacs

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Problemes de salut per al papa Francesc. Segons ha informat aquest dimecres el Vaticà, el Pontífex argentí ha sigut ingressat en un hospital romà per problemes respiratoris. «Els últims dies, el Papa ha patit algunes dificultats respiratòries i aquesta tarda ha anat a l’hospital Policlinico Gemelli per fer-li alguns controls mèdics. El resultat ha evidenciat una infecció respiratòria (exclosa la infecció per covid-19) que requerirà alguns dies de l’oportuna teràpia mèdica hospitalària», ha comunicat la institució catòlica.

El Vaticà s’ha expressat així després que, en una anterior comunicació, havia informat de l’ingrés de Francesc a l’hospital Gemelli de Roma per «controls programats». Una cosa que suggeria que es tractava d’una revisió rutinària. No obstant, el fet que la comunicació fos enviada sense previ avís i que en pocs dies se celebra la Pasqua va desencadenar una sèrie de rumors i especulacions en la premsa italiana (‘Il Corriere della Sera’, per exemple, ha parlat de problemes cardíacs), per la qual cosa la Santa Seu finalment va decidir enviar un segon comunicat en què va compartir aquesta segona versió.

Un text, aquest últim, en què el Vaticà també ha anunciat que el Papa trigarà «alguns dies» a recuperar-se. De moment, per tant, s’han suspès les seves activitats, ja que a més és previsible que no rebi l’alta ni demà, ni divendres. Es desconeix també si Francesc podrà oficiar els ritus de la Pasqua, com solen fer els pontífexs. «El papa Francesc està commogut pels molts missatges rebuts i expressa el seu agraïment per la proximitat i les oracions», ha afegit, en aquesta línia, la Santa Seu.

Notícies relacionades

Al  marge del problema que pateix al genoll i que li dificulta la mobilitat, la salut de Francesc és considerablement bona, tenint en compte la seva edat: 86 anys. «Es governa amb el cap, no amb el genoll», és una frase que el Pontífex ha dit més d’una vegada per defensar-se dels rumors sobre una eventual dimissió.

Fa més de nou anys, el papa Francesc va firmar la seva renúncia en cas d’impediment mèdic, segons ha revelat ell mateix. Va ser quan el cardenal italià Tarcisio Bertone era el secretari d’Estat del Vaticà abans que el substituís Pietro Parolin el 15 d’octubre del 2013. «Jo ja he firmat la meva renúncia. Era Tarcisio Bertone el secretari d’Estat. Jo la vaig firmar i li vaig dir: En cas d’impediment per qüestions mèdiques o ves a saber per què, aquí hi ha la meva renúncia. Ja la tenen. No sé a qui l’hi haurà donat el cardenal Bertone, però l’hi vaig donar quan era secretari d’Estat», va declarar el Papa el desembre passat en una entrevista publicada pel diari ‘ABC’.