L’educació a Catalunya

Preinscripció escolar a Catalunya: Aquests són els terminis de l’FP de grau mitjà per al curs 23-24

Preinscripció escolar a Catalunya: Aquests són els terminis de l’FP de grau mitjà per al curs 23-24
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Educació ja ha publicat el calendari de preinscripció, assignació de places i matriculació de la formació professional per al curs 23-24, tant en grau mitjà com en grau superior. Com a gran novetat d’aquest any, la conselleria assegura que garantirà que tot l’alumnat que participi en el procés ordinari sabrà a finals de juliol la plaça que se li ha assignat, de manera que podrà començar el curs a temps, a diferència del que es va produir el curs passat quan hi va haver alumnat que va saber la plaça que li havia tocat a finals de setembre, amb les classes ja començades.

Aquest és el calendari de la preinscripció per accedir a un grau mitjà d’FP per a l’alumnat amb continuïtat d’escolarització:

11 d’abril: oferta inicial de places: es publicarà el nombre de vacants per centre i curs

Preinscripció i seguiment

Del 12 al 18 d’abril: presentació de sol·licituds

En aquest procés hi pot participar l’alumnat que estigui cursant 4t d’ESO. Com a novetat, aquest any també poden participar aquí els que s’estiguin traient el títol d’ESO o que ja se l’hagin tret en un centre de formació d’adults i els que estiguin fent 1r de batxillerat. També l’alumnat que hagi superat un programa de qualificació professional inicial (PQPI) o d’FP bàsica.

Fins al 19 d’abril: presentació de documentació

28 d’abril: llista provisional de sol·licituds. Aquest dia es publica la llista provisional de sol·licituds admeses i excloses.

Del 28 d’abril al 3 de maig: presentació de reclamacions

8 de maig: publicació de la llista definitiva de sol·licituds admeses i excloses. També es publicarà el nombre de sol·licituds presentades.

31 de maig: llista de sol·licituds amb la puntuació provisional. A partir de les onze del matí

Del 31 de maig al 7 de juny: presentació de reclamacions

14 de juny: llista de sol·licituds amb la puntuació una vegada resoltes les reclamacions. El mateix dia, es farà el sorteig per resoldre les sol·licituds empatades a punts.

20 de juny: llista ordenada

30 de juny: oferta final de places. Llista d’alumnes admesos i llista d’espera.

Matriculació

Del 3 al 7 de juliol: matriculació dels alumnes preinscrits amb plaça assignada (matrícula ordinària)

20 de juliol: actes públics de gestió de la llista d’espera a cada centre. Si queden places vacants, cada centre les oferirà en un acte públic.

Segona fase d’admissió

24 de juliol: publicació de centres amb places vacants per a la segona fase d’admissió.

Notícies relacionades

Del 25 al 27 de juliol: segona fase d’admissió per a alumnes sense plaça assignada a cap centre.

31 de juliol: publicació de la llista d’admesos. Una vegada s’hagi publicat aquesta llista a cada centre, començarà la matriculació dels preinscrits amb plaça assignada en la segona fase d’admissió