Conferència episcopal

Omella demana un «crit a la vida»: opina que l’eutanàsia i l’avortament hi atempten en contra

  • L’arquebisbe de Barcelona considera que s’han aprovat lleis que van contra la vida

Omella demana un «crit a la vida»: opina que l’eutanàsia i l’avortament hi atempten en contra

Julio Carbó

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal Joan Josep Omella, ha demanat fer «un crit a la vida, davant les recents lleis aprovades que hi atempten en contra», amb referència a l’avortament i l’eutanàsia. A la seva carta dominical, ‘Un cap de setmana ple de vida’, Omella ha fet referència a la Jornada per la Vida que l’Església catòlica ha celebrat el 25 de març, en què «rememorem el ‘sí’ de Maria a donar vida al fill de Déu».

Notícies relacionades

«En la proximitat de la Jornada per la Vida, unim-nos en l’oració per i amb les persones que pateixen a causa de la guerra, la fam, la violència, l’avortament o l’eutanàsia», ha assenyalat el cardenal. L’arquebisbe ha demanat als catòlics que resin «per tots aquells que cuiden els malalts fins al final de la vida, pels que acompanyen les dones gestants que estan soles i en dificultats i per aquelles famílies que acullen els pobres i els migrants».

«Promoguem entre tots la cultura de la vida», ha manifestat Omella, que també ha recordat que el 25 de març ha sigut l’aniversari de l’encíclica ‘Evangelium vitae’ del papa Joan Pau II, «sobre el valor i el caràcter inviolable de la vida humana, un document per reflexionar sobre això.» Omella també ha fet referència al nou bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías, a qui ha donat la benvinguda i de qui ha recordat que la seva ordenació episcopal ha sigut aquest dissabte, a la Sagrada Família.