estudis superiors

El Saló de l’Ensenyament arriba als 100.000 visitants, un 17% més que el 2022

  • Els estudis relacionats amb les ciències de la salut, l’economia i l’enginyeria han sigut els més sol·licitats

El Saló de l’Ensenyament arriba als 100.000 visitants, un 17% més que el 2022

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Prop de 100.000 persones han visitat la 32a edició del Saló de l’Ensenyament, un 17% més que el 2022 i superant així totes les expectatives inicials, segons ha informat la Fira de Barcelona. El certamen ha tancat les seves portes aquest diumenge després de cinc dies a Fira de Montjuïc amb un total de 220 expositors que han donat a conèixer una gran oferta d’estudis postobligatoris. Els graus universitaris i els cicles de Formació Professional (FP) relacionats amb les ciències de la salut, l’economia i l’enginyeria han sigut els més sol·licitats pels joves i famílies.

L’esdeveniment ha servit per donar a conèixer estudis de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art, idiomes i esport per al curs 2023-24. Els graus de medicina, psicologia, administració i direcció d’empreses, de dret, biociències o infermeria, així com els programes relacionats amb les ciències socials i jurídiques, l’arquitectura o la informàtica han sigut alguns dels estudis més demanats pels visitants.

En el camp de la Formació Professional (FP), els cicles de matèries com l’administració i les finances, educació infantil, comerç i màrqueting, ensenyaments artístics, l’esport o els serveis en la comunitat, juntament amb estudis vinculats a la sanitat com auxiliar d’infermeria o farmàcia també han tingut gran acceptació.

Notícies relacionades

Amb un total de 150 activitats, el servei d’orientació a l’alumnat ha sigut el gran atractiu del saló. En aquest sentit, en aquesta edició del 2023, més de 18.000 persones (un 56,4% de les quals dones i un 42,9% alumnat d’ESO) han sigut ateses tant en els punts habilitats pel Departament d’Educació i el Departament d’Universitats com als que ha disposat el mateix saló.

Quant als temes que han despertat més interès: qüestions com decidir entre batxillerat o cicles formatius, les matèries del nou batxillerat, les proves d’accés a la Universitat i lanota de tall per entrar. La pròxima edició del Saló de l’Ensenyament tindrà lloc del 13 al 17 de març del 2024.