Violència sexual

Llibertat amb càrrecs per al professor de l’institut de Bagà acusat de tocaments a dues nenes

  • El jutge ha dictat una ordre d’allunyament de 1.000 metres i té prohibit comunicar-se amb les víctimes

Llibertat amb càrrecs per al professor de l’institut de Bagà acusat de tocaments a dues nenes

Miquel Spa

1
Es llegeix en minuts

El jutjat de Berga ha deixat en llibertat amb càrrecs el professor de l’institut Alt Berguedà de Bagà acusat d’haver fet tocaments a dues nenes de 12 i 13 anys. El jutge ha dictat una ordre d’allunyament de 1.000 metres i també té prohibit comunicar-se amb les víctimes. Els Mossos el van detenir aquest dilluns després que les famílies de les dues nenes presentessin una denúncia a la comissaria de Berga.

Des del Departament d’Educació s’ha activat la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) i s’està atenent els alumnes del centre.

Continuar fent classe

Les menors són dues alumnes que cursen primer de l’ESO que asseguren que van rebre tocaments per part d’un mateix professor durant l’horari lectiu. Segons ha explicat una de les famílies denunciants, el cas es va produir dimecres de la setmana passada. Una vegada van tenir coneixement dels fets, es van posar en contacte amb l’institut per denunciar la situació. Aquesta família ha assegurat que el professor va continuar fent classe quatre dies fins aquest dilluns, cosa que ha generat malestar per part dels denunciants.

Diligència

Notícies relacionades

El Departament d’Educació ha explicat que el centre educatiu va actuar ràpidament des que la direcció va rebre la denúncia de les famílies. La direcció de l’Institut Alt Berguedà, per la seva banda, ha refusat fer qualsevol mena de declaració i ha remès a Educació. Els Mossos d’Esquadra van obrir un procés d’investigació que ha inclòs la presa de declaració de possibles testimonis i la detenció del professor dimarts a la tarda.

L’alcalde de Bagà, Joan Oña, ha apuntat que l’institut Alt Berguedà ha activat el protocol per agressió sexual arran de la denúncia. «Des de l’ajuntament ens posem a disposició per esbrinar què ha passat, arribar al fons de la qüestió i que es depurin responsabilitats», ha remarcat.