Aplicacions de cites

Un 22% d’usuàries denuncien haver patit violència sexual en les cites de Tinder

Una enquesta finançada pel Ministeri d’Igualtat assenyala l’alta incidència de dones que van utilitzar l’aplicació i van ser víctimes de violència explícita per forçar-les a tenir relacions sexuals

Un 22% d’usuàries denuncien haver patit violència sexual en les cites de Tinder
2
Es llegeix en minuts
Violeta Molina Gallardo

Violació, retirada de preservatiu sense consentiment, sexe violent, gravació d’imatges sexuals no consentides, incitació a la prostitució, submissió química... Una investigació espanyola alerta de l’alta incidència de la violència sexual i la submissió de les dones en les cites derivades dels contactes de Tinder.

La Federación Mujeres Jóvenes ha presentat aquest dimecres els resultats de l’estudi ‘Apps sin violencia’, finançat pel Ministeri d’Igualtat i que té per objectiu investigar les violències sexuals que es troben les noies joves quan se submergeixen en el món digital de les aplicacions de cites.

Gairebé mil dones (963) d’entre 18 i 35 anys, residents a Espanya i usuàries de l’aplicació de cites Tinder han participat en l’estudi. D’elles, 705 havien tingut cites presencials amb els contactes establerts a través de l’‘app’.

Les dades evidencien una alta incidència de comportaments violents contra les dones tant en l’entorn digital com després, una vegada es desvirtualitzen els usuaris, en les cites presencials.

Gairebé el 22% de les enquestades relaten que l’home que van conèixer a través de l’aplicació va utilitzar violència explícita per forçar-les a tenir relacions sexuals, el 29,5% diuen que les van pressionar per realitzar pràctiques que no els venien de gust, el 33% asseguren que van voler parar i ell es va enfadar, un altre 33% van ser forçades a continuar malgrat haver expressat el seu desig de parar i el 27,7% afirmen que ell va ser violent durant el sexe sense haver acordat aquestes pràctiques (insults, ofegaments, mastegots...).

Entre els resultats de l’enquesta també destaca que el 48,8% es van sentir com un objecte durant el sexe, amb la impressió que no importava si elles estaven disfrutant o no, el 28,2% van comunicar que alguna pràctica sexual els estava fent mal i l’home no la va interrompre, el 27,7% reconeixen que van ser penetrades sense preservatiu sense haver sigut consultades i el 21,4% indiquen que l’home es va treure el preservatiu durant el coit sense informar-les-en.

Notícies relacionades

A més, un 27,4% de les enquestades van ser gravades o fotografiades sense el seu consentiment i el 20% van ser víctimes de submissió química (emborratxades o drogades per l’home amb la intenció d’abusar d’elles).

«La immediatesa i l’anonimat determinen aquestes violències sexuals. La investigació ens ha sorprès i alarmat. Sabíem que hi havia violència sexual, però no unes dades tan alarmants. Aquesta investigació ens ha de servir perquè es posin en marxa mesures», ha assenyalat la presidenta de la Federación Mujeres Jóvenes, Ada Santana.